Jurnal de vacanţă: Vacanţa la Bunicii ‚‚Bunineţi’’

A venit vara şi mă cheamă… Alin.
Am aşteptat atât de mult luna iulie, pentru a merge la bunica în vacanţă. Mi-am făcut si bagajul :  am luat cu mine  cartea „Cireşarii”, CD-ul cu jocul  „Golfkraft” şi laptop-ul adus de mama, din Spania. La cei 14 ani ai mei, meritam acest cadou. Sunt primul din clasă, la invatatura şi mi-am dorit să fiu şi eu ca alţi copii. Acum voi avea ocazia să mă joc, la bunica, în vacanţă. Merg cu trenul trei ore şi ajung în Mediaş. Bunica mea nu locuieşte la ţară, asa ca alte bunici. Are un apartament la bloc, aproape de centrul orasului şi este singură.
Bunicul e plecat la pescuit. Bunica mă aşteaptă la gară. Nu s-a schimbat deloc. Are părul prins la spate, se îmbracă cochet şi mă strânge tare în braţe. Ne bucurăm amandoi ca ne revedem. Îmi ia bagajul şi i se pare destul de greu. Nu i-am spus nimic de laptop. Îi voi face o surpriză. Ajungem repede acasa. Este cald şi mă aşteaptă cu lapte şi pâine cu gem. O minunăţie de mâncare.
Fac un duş, depănăm amintiri şi savurez turta dulce, pe care mi-a pregatit-o. Mă conduce apoi în camera mea şi îmi spune somn uşor. Nu îmi citeşte nici o poveste, pentru că ştie că am crescut şi citesc aventurile Cireşarilor. Închide uşa după ea. Acum e momentul să încerc laptopul şi să navighez pe Internet. Ce bine că nu se vede lumina laptopului, prin uşă! Mă conectez pe reţeaua de socializare cunoscută de toţi colegii: Facebook. Îmi fac repede un cont şi intru. Ce să caut ?  Hai să văd…fete din Mediaş. Uite…una căreia îi place Inna, Iron Maiden şi Gaz Metan. MoniBuninet. Ce nume… E online ! Oare să-i scriu pe chat ?  Nu mă prea pricep. Stai să mă uit la vârstă. 65 ani ?
Wauuuu. Ce caută pe net o doamnă aşa bătrână ? Facebook îmi sugerează alte nume…LiliBuninet, VeronicaBuninet, MagdaBuninet. Ce-o mai fi si asta ? Invazie de bunicuţe pe net ?  Îmi trece prin minte un gând….Deschid tiptil uşa să văd dacă bunica mea doarme. Merg spre camera dânsei. Să deschid ?  Pun mâna pe clanţă şi deschid încet uşa. Bunica sare de pe scaun. Ceee ? Bunica are laptop. Bunica stă pe net. Bunica stă pe Facebook. Bunico, tu ?  Atunci am aflat că invazia de BuniNete este datorită unui curs la bibliotecă. Ce cool, să înveţi bunicuţe să caute informaţii pe net, să se joace, să comunice !
Bunica e încântată. Cumpărase laptop pentru ziua mea, dar cum a aflat că mama îmi adusese unul din Spania, l-a păstrat pentru ea. Mie mi-a cumpărat un aparat foto, pentru Blog…are bunica şi Blog şi vrea să-i fotografiez florile să le posteze pe Internet. Super ! Ce bunică modernă am ! Să vedeţi când le povestesc colegilor la şcoală… Abia aştept. Merg în camera mea să dorm. Am avut o zi lungă cu multe surprize. Mâine îl sun şi pe Ştefan să-i spun. Doar e prietenul meu cel mai bun. E vară şi am uitat să vă spun că pe bunica mea o cheamă… MariaBuninet şi e mândră de cunoştinţele ei în materie de Internet.
…la prima oră îl sun pe Ştefan. El petrece vacanţa la Şomcuta Mare, prin Maramureş.
Cum? Bunica ta are cont de e-mail? A mea pe Facebook. Doamne, am crescut să vedem şi asta: Bunici la computer!
(Visited 184 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !