Corinne Hofmann, La Mulți Ani!

V-ați imaginat vreodată cum ar fi să trăiți într-o colibă micuță, construită din bălegar uscat de vită, să renunțați la tot ce aveți acum și să mergeți mii de km doar pentru a avea o  familie și pentru a trăi după alte tradiții ?

Ați putea să vă construiți o nouă viață alături de oameni care nu vă cunosc limba, dar care vă acceptă de la bun început și vă arată încredere ?

Nu trebuie să-mi dați un răspuns pe loc, mai gândiți-vă puțin la ce anume vă bucură și cum îi puteți ajuta pe cei din jur.

Corinne Hoffman, o tânără pasionată de călătorii, interesată de culturile altor popoare și de modul lor de viață s-a născut în data de 4 iunie 1960 în Elveția.  La 21 de ani își începe propria afacere cu un magazin de haine second-hand și rochii de mireasă. În anul 1986 s-a decis spontan să plece în Kenya cu prietenul ei. Pentru această călătorie nu a avut timp să se documenteze despre țara respectivă și a hotărât să lase soarta să decidă pentru ea.

Dragostea la prima vedere există, dacă crezi în ea !

Corinne a simțit fluturași în stomac și nu avea rău de mare. Se afla pe bacul ce traversa un râu care desparte țărmul sudic de Mombasa. Ironia sorții a făcut ca tocmai prietenul ei să îi atragă atenția asupra războinicului masai.

„-Corinne, uite, acolo este un masai!”

-Unde? întreb eu și mă uit în direcția respectivă.

Parcă mă lovește un fulger. Un bărbat înalt și foarte frumos, cu o înfățisare exotică și cu un ten cafeniu închis, stă pe jos, întins peste balustrada bacului, într-o poziție lejeră. Dumnezeule, ce frumos este! mă gândesc eu. Parcă nu am mai văzut niciodată așa ceva. (…)”

Imediat după ce s-a întors acasă, în Elveția și a realizat că a fost învăluită de culorile Africii și visa mereu la Lketinga, Corinne a renunțat la viața ei din Elveția, la afacere, la familie, la prieteni și a  plecat în descoperirea unui om ce vorbea doar o engleză simplă amestecată cu limba lui ,,maa”.

L-a dorit, l-a căutat, l-a găsit și s-au căsătorit, fiind alături de el timp de 4 ani. A fost acceptată de soacra ei, deși comunicau doar prin semne.

die-weisse-massai

La nunta Corinnei cu Lketinga

Cum arăta o zi din viața Corinnei într-un loc în care nu era pat, apă la robinet, mâncare fast food, toaletă ?

„Acolo, te trezești în jur de ora șase dimineața și faci un foc pe care fierbi ceaiul (acesta fiind micul-dejun), după care mergi la râu ca să te speli și ca să aduci apă acasă. De asemenea, trebuie să cauți lemne de foc și ceva de mâncare, ceea ce nu este deloc ușor. Din acest motiv am deschis mai târziu un mic magazin cu alimente, ca să putem să facem fața foamei. Vindeam zilnic până la 600 kg de mălai și zahăr.” (din cartea ,,Îndrăgostită de un masai”, apărută la Editura ALLFA)

10203_2072_2

Îndrăgostiți 

Viața Corinnei în Kenya nu a fost doar lapte și miere. A născut o fetiță, prilej de bucurie, însă a avut de șase ori malarie și, în cele din urmă, a putut fi salvată doar cu transfuzii de sânge. A luat și medicamente de prevenire, dar nu au avut nici un efect. Soțul ei a devenit gelos și alcoolic.

În anul 1990, când nu a mai putut răbda certurile și momentele de furie ale soțului și a știut că nu își mai poate proteja fata, s-a întors în Elveția. A devenit mult mai puternică și a avut curajul să înceapă o altă viață împreuna cu Napirai.

1013842_10152257980372902_277803459_n

Corinne și Lketinga după 18 ani

Corinne Hofmann a scris prima ei carte, The White Masai (Îndrăgostită de un masai), o autobiografie emoționantă. A doua carte, Zurück aus Afrika (Adio, Africa), a fost publicată în Germania în 2003. O a treia carte Wiedersehen în Barsaloi (Revedere în Barsaloi), a fost publicată în iunie 2005. Ultima carte Afrika, meine Passion (Africa, dragostea mea) ne dezvăluie întâlnirea dintre Napirai și Lketinga.

Eu am citit cărțile ei și m-au impresionat. Aici am scris despre ele:

I.https://www.antonelasofiabarbu.ro/bibliotheque-cafe/primul-copacel-vine-din-mombasa
II.https://www.antonelasofiabarbu.ro/bibliotheque-cafe/adio-africa-sau-dor-de-africa
III.https://www.antonelasofiabarbu.ro/bibliotheque-cafe/povestea-unui-film-in-barsaloi-pentru-napirai
IV.https://www.antonelasofiabarbu.ro/bibliotheque-cafe/sambata-seara-citesteafrica-dragostea-mea

u

Imagine din filmul Die weisse masai – la nașterea fetiței lor, Napirai

1506485_10152257981432902_1176055397_n

La 18 ani, întâlnirea dintre Napirai și tatăl ei, Lketinga ( de pe pagina de Facebook a Corinnei)

După ce a împlinit 18, Napirai a călătorit cu mama ei în Africa, pentru a cunoaște familia și tatăl ei. Astăzi, Napirai are un prieten african.  În Africa, împreună cu Corinne, ea susține familia ei și este implicată în proiecte pentru a ajuta mamele singure în mahalale. 

La Mulți Ani, Corinne !

Sănătate și să ai o viață cât mai liniștită ! Aștept cu nerăbdare alte cărți despre Africa ! Felicitări pentru tot ceea ce faci și pentru sprijinul acordat familiei tale și femeilor singure ! 

(Visited 2.415 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !