Nicholas Sparks, Elizabeth Gilbert și scriitorii români la Salonul de Carte din Montreal

Mă bucur că sunt româncă ! Este o onoare pentru mine să știu că românii sunt prezenți la acest eveniment cultural. Vor fi foarte aproape de cei doi autori preferați: Nicholas Sparks și Elizabeth Gilbert.

Ajuns la cea de 36-a ediție, Tradiţionalul Salon de carte care va avea loc în perioada 20-25 noiembrie  la Montréal este mai importantă manifestare de profil de pe continentul nord-american. Și în acest an se va organiza un stand românesc rezervat scriitorilor de limba română, din diasporă cât și din România, respectiv Republica Moldova.

Standul românesc este organizat de Asociaţia Canadiană a Scriitorilor Români (ACSR) şi include o serie de lansări de carte ale unora dintre scriitorii care fac parte din asociaţie. Standul ACSR poartă numărul 520, iar scriitorii care îşi vor lansa volumele acolo sunt Ionela Manolescu, Dragoş Samoilă, Cătălina Stroe, George Filip, Eugen Caraghiaur, preot Cezar Vasiliu, Cristina Mihai şi Alexandru Cetăţeanu.

Detalii pe www.scriitoriiromani.com şi pe www.salondulivredemontreal.com

Va fi lansat volumul “La jetée”, al Ioanei Georgescu, în ziua de sâmbătă, 23 noiembrie, la standul Editurii Marchand de feuilles (numărul 117). Un roman despre vieți împărțite, despre iubire și cartografierea Egiptului. Aștept cu nerăbdare cartea în limba română. Căutând acest titlul pe internet, am descoperit un film alb negru din anul 1962, “La jetée”.

Acest film a avut o influență asupra clipului pentru David Bowie ‘s ” Jump They Say ” (1993).

Ioana Georgescu s-a născut la Bucureşti şi este cunoscută la Montréal şi ca artist plastic. Autoare a cărților: L’homme d’Asmara și ÉVANOUISSEMENT À SHINJUKU.

Acest eveniment are o importanță deosebită pentru mine, deoarece românii îl pot întâlni pe autorul sufletului meu, Nicholas Sparks. Pe pagina sa de Facebook si pe site-ul oficial, Sparks face urmatorul anunt: ,,Nicholas’s public book signing on Saturday will be from 1:00 – 3:00 pm and again from 6:00 – 8:00 pm, Stand Sogides #400.”  Cartea prezentată poartă titlul ,,Le plus beau de chemins”. Povestea lui Ira Levinson, un bărbat 90 ani ani care așteaptă cu disperare ca cineva să vină să-l salveze, în urma unui accident. Pe acest drum singuratic, nu este nici un suflet. Între timp, Ruth, pe care el a iubit-o toată viața și care a dispărut acum nouă ani, se întoarce să-l bântuie. Ei au trăit bucurii intense, dar, de asemenea, s-a confruntat cu o durere de neșters: incapacitatea de a avea copii din cauza unei accidentări  în timpul războiului. Pentru a umple acest gol, ei devin colecționari de artă. De la moartea iubitei sale, Ira rătăcește fără țintă. O lecție de viață și o poveste impresionantă. Titlul original al cărții este ,,The longest ride”.

Alături de Nicholas Sparks o vor revedea și pe Elizabeth Gilbert prezentă la standul cu numărul 117. Autoarea va prezenta cartea ,, L’empreinte de toutes choses”, titlul original fiind ,,The Signature of All Things”.  Este o poveste din secolul a XIX-lea, în care personajul feminin,  Alma,  pornește într-o călătorie epică de descoperire, examinând flora şi fauna din Tahiti. Caută să înţeleagă lumea exterioară şi urmăreşte contradicţiile interioare. Autoarea cărții ,,Mănâncă, roagă-te, iubește!”  are un book trailer superb. Datorită lui, ajungi în Tahiti și trăiești cele mai intense emoții alături de personajul feminin . http://www.youtube.com/watch?v=AgungmlfYwk

Un alt autor care și-a prezentat  ultimele romane editate la acest Salon de carte, nu este altul decât  Yasmina Khadra. Scriitorul de origine algeriană, autorul cărții ,, Ceea ce ziua datorează nopții”  s-a aflat la Montreal, în anul 2005,  fiind unul dintre invitații de onoare.

Site-ul oficial al Salonului de Carte din Montreal este http://www.salondulivredemontreal.com

K2-TvRo Montreal – Televiziunea românilor OnLine, Departamentul de ştiri va fi acolo şi va filma evenimentele din standul românesc. Sper din suflet să-i filmeze  pe Elisabeth Gilbert și pe Nicholas Sparks !

Sper că voi găsi un român să-mi aducă autografele lor ! 🙂

 

 

(Visited 448 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !