Nicholas Sparks şi Walt Whitman: iubire şi poezie

”Am învăţat că este de ajuns să fiu cu cei la care ţin”. (Walt Whitman)

Luni dimineața. Deschid „Jurnalul unei iubiri”, editat de Editura RAO și scris de Nicholas Sparks. Acest jurnal este inspirat din povestea  bunicilor soției autorului. Relația lor a fost atât de frumoasă și a rezistat timpului, încât cine citește acest roman descoperă iubirea pierdută și regăsită, iubirea care te farmecă și te înalță.

Allie și Noah, personajele principale îți arată în fiecare pagină a romanului că există miracole, iubire și poezie.

Walt Whitman, poetul american ne surprinde cu versurile sale și ne îndeamnă să ne îndrăgostim de cuvinte…

”Nimic nu se poate pierde vreodată,

Nici naşterea, nici identitatea, nici forma – nici un

obiect din lumea aceasta

Nici viaţa, nici forţa, nici alt lucru vizibil…”

Citind acest Jurnal al iubirii este imposibil să nu dorești să cunoști mai mult poezia lui Walt Whitman, considerat cel mai mare poet american de către mulți pe când trecuseră doar patru ani de la moartea sa.

„Dacă ar putea, soția mea m-ar însoți în aceste plimbări în amurg, pentru că una dintre marile pasiuni este poezia. Thomas, Whitman, Eliot, Shakespeare și Psalmii regelui David. Îndrăgostiți de cuvinte, creatori de limbă. Dacă privesc înapoi, mă surprinde pasiunea mea pentru poezie și uneori chiar o regret. Poezia aduce multă frumusețe în viață, dar și multă tristețe și nu sunt sigur dacă pentru cineva de vârsta mea acesta este un schimb echitabil. Un om ar trebui să se bucure și de alte lucruri, dacă poate; ar trebui să-și petreacă ultimele zile stând în soare.” (Nicholas Sparks)

„Jurnalul unei iubiri” , un roman pe care îl citești într-o singură noapte și îl păstrezi în inimă o viață întreagă.


 

(Visited 607 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !