Sărbătorește astăzi ZIUA DORULUI ! Fii ambasaDOR !

V-ati intrebat vreodata cum se spune DOR intr-o alta limba? Daca v-am pus pe ganduri pentru cateva minute este din cauza faptului ca nu exista un corespondent in alte limbi cu care sunteti familiarizati. In schimb, dorul este un capitol impresionant al folclorului romanesc, fiind una dintre cele mai profunde stari de spirit ale creatiei populare romanesti. Dorul, atat de specific noua, inglobeaza o multitudine de simtiri si intr-o diversitate de feluri, desi nu este marcat concret.

13 mai 2015 a fost prima oara in istoria Romaniei, cand s-a sarbatorit Ziua Dorului, iar anul acesta se repeta experienta.  Ziua Dorului  este un manifest de care Romania are nevoie. Un discurs de constientizare a trairilor pe care le purtam zilnic, mai mult un indemn spre indeplinirea dorului. De la dor la satisfactie exista, de cele mai multe ori, un singur pas: initiativa. Oamenii au nevoie sa isi exprime dorul, iar trupa  VUNK (initiatoarea acestei idei) te provoaca sa intri pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/ZiuaDorului/) si sa folosesti #ZiuaDorului pentru a-ti exprima sentimentele, emotiile, dorurile.

Ca sa iti vina in ajutor, au pregatit si un scurt video pe care il poti impartasi cu prietenii tai.

Romanilor le plac sarbatorile, bucuria si emotiile pe care acestea le aduc. Probabil, aceasta este si una dintre explicatiile pentru care am adoptat atat de rapid sarbatori occidentale, pe langa cele clasice, romanesti. Asa ca, de ce sa nu cream o sarbatoare in jurul unui cuvant atat de puternic precum DOR?!

Anul trecut personalitati din domeniul sportului, muzicii, modei, jurnalismului cu performante nationale si internationale au sarbatorit Ziua Dorului.

Nadia ComaneciAndreea EscaInna au fost cateva dintre celebritatile care au fost cuprinse de dor. Anul acesta ne propunem ca din ce in ce mai multi romani sa se alature campaniei.

Fii „ ambasaDOR ” pentru ca 13 mai, Ziua Dorului este si ziua ta! De Ziua Dorului, intoarce-te la tine si spune-ne de ce moment al vietii tale iti este DOR! „Dorul  te face sa-ti amintești doar lucrurile cu adevarat importante, dar mai mult decat orice, dorul te impinge să faci gesturi frumoase. Din ce in ce mai mult simțim ca petrecem sarbatorile altora si nu este neaparat ceva rau. Dar daca noi, romanii, am face o zi pe care sa o sarbatorească o lume intreaga? Pentru ca romanul s-a nascut si poet si inventiv, am creat Ziua Dorului! Nicaieri in lumea asta nu exista o astfel de zi si in nicio alta limba nu se inteleg mai bine emotiile cuvantului . Fa astfel incat dorul tau sa se implineasca si, in acelasi timp, Romania sa devina cunoscuta si pentru idei frumoase. O sarbatoare dureaza o zi, dar emotiile ei pot dura o viata!”, motiveaza Cornel Ilie  initiativa trupei VUNK.

Comunicat de presă

GlamPR, Managing Partner Ioana Capanu

 

(Visited 114 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment