Vacanţă de Crăciun prin Namibia

Călătoria mea începe în Ajunul Crăciunului.
Am participat cu emoţie la un dans sălbatic al femeilor Himba care trăiesc în nordul Namibiei. Pentru că au primit bucăţile de carne, atât de râvnite, femeile au început să danseze, la început reţinut, apoi din ce în ce mai sălbatic. De obicei, ele fac un cerc şi câte o femeie trece cu schimbul, în mijlocul cercului. Este asemănător cu jocul nostru din discotecă, când mai multe prietene dansam  şi ne bucuram de muzica dance. Însă, noi nu ştiam dansul femeilor Himba.
Urmăreşte-le atent:
În cerc, femeia se învârte şi loveşte pământul cu picioarele, în timp ce celelalte bat ritmul şi cântă. După câteva învârtiri, femeia părăseşte cercul şi alta îi ia locul. Dansul este simplu, nu-i aşa?  Dar, femeile Himba strigă, suspină, râd şi bat din ce în ce mai tare din palme şi din picioare. Părul lor roşu zboară în jurul capului, în timp ce se învârt.
Dansează sălbatic şi Corinne Hofmann se gândeşte că vor să-l impresioneze pe ghid, pentru a le da alte bucăţi de carne. Am găsit un film pe internet pentru a reda atmosfera descrisă de Corinne în cartea ”Africa, dragostea mea”, a patra carte despre experienţa ei în Africa.
Poveştile şi fascinaţia culturii triburilor kenyene, dar şi sărăcia din Nairobi m-au apropiat mai mult de lumea africană, în aceste zile de linişte şi regăsire. M-a impresionat mesajul autoarei ”prin cumpărarea acestei cărţi aţi oferit un mic sprijin Asociaţiei Kenya Masai Albă.”
Sper să determin cât mai multe femei să citească cele patru volume ale Corinnei şi să contribuie astfel la construcţia şcolii din Barsaloi.
Găsiţi toate datele de contact. Sărbători fericite !
Femeia la 40 de ani redescoperă alte culturi în Ajunul Crăciunului !
(Visited 259 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !