Vineri te întâlnești cu ,,Hoțul de cărți” !

Sfârșit de februarie.

Mi-am dat întâlnire cu ,,Hoțul de cărți”, pentru că de multe ori puterea imaginației ne ajută să evadăm din lumea cotidiană și să cunoaștem oameni care doresc o schimbare în viața lor. De multe ori, ne regăsim în cărți și ne transformăm visele în realitate. Fixăm o hartă a dorințelor și închidem ochii pentru o clipă.

Zilele trecute, țineam în mână cartea speranțelor și a gândurilor pozitive. Aroma tutunului  am regăsit-o în fiecare pagină, pentru că Sorana a fost prima cititoare a volumului. Când i-am recomandat cartea,  speram din suflet să îi placă. A citit-o pe nerăsuflate, așa cum fac oamenii care trăiesc printre litere.  Doamne, câtă bucurie poți simți când oamenii spun: ,,Este o carte excelentă !”

Îmi place să cumpăr cărți care îmi sunt recomandate,  cărți a căror prezentare o citesc pe internet sau atunci când văd scris un titlu și spun: ,,Trebuie să am o prietenă nouă, acestă carte !” Așa s-a întâmplat cu Hoțul de cărți. Am vrut să o cunosc pe Liesel, să plecăm împreună într-o călătorie în timp pentru a învăța să citim nu doar cărți, ci și oameni.

Am reușit. Avem cartea în Bibliotecă – la Departamentul CIP – Biblionet, iar vineri va fi lansat filmul în cinematografele din România.

,,Hoțul de cărți” îmi aduce mai repede primăvara  împreună cu  ,,Cititorul”  scrisă de Bernhard Schlink.

Filmul „Hoţul de cărţi“, regizat de Brian Percival, a avut lansarea în Statele Unite în octombrie anul trecut, iar vineri, 28 februarie urmează să intre şi în cinematografele din România. Pelicula spune povestea unei fetiţe curajoase care ajunge să schimbe vieţile tuturor celor din jurul ei în momentul în care este trimisă să trăiască alături de o familie adoptivă. Acţiunea este plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Din distribuţie fac parte actorii Sophie Nelisse (fetiţa Liesel), Roger Allam (naratorul), Heike Makatsch (mama fetiţei), Julian Lehmann, Kirsten Block, Geoffrey Rush, Emily Watson şi alţii.

Ecranizarea unui roman de mare succes, Hoțul de cărți spune povestea dătătoare de inspiraţie a unei fete pline de viaţă şi curajoase, pe nume Liesel, care transformă vieţile tuturor celor din jurul ei când este trimisă să locuiască la o familie adoptivă, în Germania celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru Liesel, puterea cuvintelor şi a imaginaţiei devine un mijloc de a evada din vâltoarea evenimentelor de care sunt înghiţiţi ea şi toţi oamenii pe care îi cunoaşte şi pe care îi iubeşte, ba chiar un mijloc de a găsi bucurie.

O ilustrare emoţionantă a capacităţii spiritului uman de a face faţă vicisitudinilor, această poveste optimistă înfăţişează contrastul dintre inocenţă (întruchipată de Liesel) şi tirania omniprezentă care a marcat epoca respectivă şi patria ei.

,,Este anul 1939. Germania nazistă. Ţara îşi ţine răsuflarea. Moartea nu a avut niciodată mai mult de lucru, şi va deveni chiar mai ocupată. Liesel Meminger şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului München. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub şoapta unui singur cuvânt nefamiliar – Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. Astfel începe o poveste despre dragostea de cărţi şi de cuvinte, pe măsură ce Liesel învaţă să citeasca cu ajutorul tatălui ei adoptiv, care cânta la acordeon. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi. Hoţul de cărţi este o poveste despre puterea cuvintelor de a creea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită şi arzând cu intensitate, premiatul autor Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile poveşti ale timpurilor noastre.”

Vă invit să citiți și să mergeți să vizionați filmul !  Recenzia cărții va fi publicată în luna martie ! 🙂

Surse: http: www.filmuldeazi.ro, www.adevarul.ro

Hoțul de Carti trailer

(Visited 381 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !