tineReţea – o reţea la nivelul Ministerului Tineretului şi Sportului care promovează dialogul structurat

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat în Baia Mare, în perioada 10-16 iunie, un curs de formare pentru 150 de lucrători de tineret din ţară, în urma căruia se va forma o reţea de profesionişti în acest domeniu, care vor aduce valoare adăugată în comunităţile lor, prin implementarea de activităţi specifice.

La deschiderea cursului au fost prezenţi Andrei Popescu, secretar de stat MTS, Carmen Marcu, consilier şi Romina Matei, consilier la Cabinet Secretar de Stat Tineret, alături de oficialităţi locale din partea Primăriei Baia Mare şi a DJTS Maramureş.

DSCN3830 DSCN3833

Obiectivele reţelei sunt: creşterea numărului de tineri implicaţi în evenimente de consultare şi formare; creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare şi dialog structurat; asigurarea unei reprezentativităţi geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat şi activităţi de participare şi învăţare non-formală.

Membrii reţelei vor organiza evenimente de consultare (de o jumătate de zi, pe teme comune şi folosind metode interactive) şi cursuri de formare de 3 zile (training).

Activitatea desfăşurată de lucrătorii de tineret în cadrul reţelei este realizată în regim de voluntariat, în baza unui contract de voluntariat încheiat cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Direcţiile de Sport şi Tineret vor sprijini membrii reţelei în organizarea de evenimente, prin suport logistic şi promovarea lor.

Ei vor pune în practică, în perioada iunie-noiembrie 2016, dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel naţional şi vor răspunde prin formare nevoilor de participare şi implicare a tinerilor din toate judeţele în activităţi de tineret şi voluntariat.

DSCN383613422349_1209564249068262_3955942669667667628_oDSCN3841

Acest eveniment face parte din proiectele ,,Lucrătorul de tineret” și TineREȚEA finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi cofinanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus + .

,,Am participat la acest curs în calitate de formator alături de Sonia Donca – Bercuci  (la grupa noastră) şi am avut bucuria să întâlnesc oameni  frumoşi din cele patru colţuri ale ţării, fiecare venind cu experienţa sa în grupurile de lucru. Creativitatea şi noile provocări le-am întâlnit la tot pasul. Am încercat să mă adaptez, să discut despre viitoare parteneriate cu Raluca Medesan şi Loredana Helici de la IA SIBIU – Concept Store şi să punem bazele unor proiecte cu Mihaela Hanganu din Bîrlad şi Gabriela Toma din Bucureşti în care să promovăm împreună dialogul structurat. Pe parcursul celor cinci zile de lucru intens am avut plăcerea să fie împreună cu noi reprezentanţii MTS. Aceştia ne-au oferit informaţii şi ne-au sprijinit foarte mult în activitatea desfăşurată. La Mediaş, voi organiza în următoarele 4 luni de zile, patru consultări şi un curs de formare atât pentru tineri şi ONG-işti, cât şi pentru reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai instituţiilor de învăţământ din Mediaş, respectiv zona de nord a judeţului Sibiu. Sper ca invitaţii să fie suficient de  implicați în dialogul structurat pe problemele tinerilor, astfel încât ideile lor să fie luate în considerare la  creionarea strategiei românești conectată la cea europeană cu privire la politicile de tineret”, comunică Antonela Sofia Barbu.

(Visited 202 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment