Începe seria de workshopuri Montessori la Mediaş în luna aprilie !

Seria ”Montessori pentru Părinți”, sub egida Educație by Codruța Brustur și a Centrului de dezvoltare pentru părinți și copii Echilibrium, debutează cu evenimentul „Amenajarea spațiului pentru dezvoltarea independenței funcționale a copiilor” , în data de 5 aprilie, de la ora 18.00, la Hotel Traube, în sala de conferinţe.

12321587_1701527913427254_7013146317772903019_n

Să nu faci niciodată pentru un copil ceea ce poate face singur.– Maria Montessori Sistemul Montessori este un sistem alternativ foarte apreciat datorită abordării sale personalizate pentru fiecare copil în parte, cu scopul atingerii potențialului acestuia. Maria Montessori, creatoarea acestei metode speciale, spunea adeseori că educaţia începe încă de la naştere şi că primii ani din viaţa unui copil sunt cei mai importanți din punct de vedere atât fizic, cât și mental, întrucât aceasta este perioada ideală în care se pot ‘șlefui’ caracterele.

O altă caracteristică esențială a acestei metode o reprezintă spațiul în care cei mici își desfășoară activitățile în fiecare zi, acesta având scop stimularea activităților constructive. Și nu în ultimul rând, trebuie înțeles că a greşi face parte din întregul proces de învăţare.

Trebuie dată posibilitatea copiilor de a greși, pentru a se autocorecta, ceea ce ajută dezvoltarea atât a abilităților motorii fine, cât și a încrederii în luarea deciziilor.

De ce să participi: Evenimentul se adresează în egală măsură părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din şcolile elementare şi grădiniţe.

Participând la această serie de workshop-uri Montessori, vei afla:

cum să îți ajuți copilul să își dezvolte independența funcțională;

• cum să devii un părinte implicat;

• cum să îți dezvolți capacitatea de a empatiza cu copilul tău;

• cum să îi oferi posibilitatea copilului tău de a se dezvolta sănătos, în ritmul său propriu;

• cum să îți pregătești copilul pentru o integrare armonioasă în colectivitate.

Codruța Brustur e din Sighișoara și s-a făcut remarcată ușor în comunitățile de mămici atât din zona Ardealului, cât și din Bucuresti, unde a locuit o perioadă îndelungată și a studiat intens Montessori, fiind de asemenea foarte implicată în tot ce ține de sarcină, naștere, alăptare și educație pozitivă a copiilor. Este educator Montessori acreditat de AMI (Asociația Montessori Internațional), Educator Prenatal, Doula, Consilier în Alăptare, Trainer acreditat CNPFA, Sociolog cu specializare în Resurse Umane.
Codruţa poate fi găsită/ citită şi pe blogul ei (http://codrutabrustur.blogspot.ro/) şi poate fi contactată la educatie.montessori@gmail.com sau la telefon Telefon: 0743186853

Participanţii la acest eveniment vor pleca cu un bagaj de cunoştinţe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!

În cadrul evenimentului vom vorbi despre importanța amenajării mediului astfel încât copiii să se poată dezvolta în ritmul lor natural.

Maria Montessori a înțeles foarte devreme că un copil are nevoie de un spațiu “unde copilul poate fi copil”, pentru a se dezvolta în ceea ce a fost de la început creat să fie: o ființă umană minunată.
Așadar Maria Montessori spunea că “Trebuie să creăm un mediu favorabil manifestărilor psihice naturale ale copilului” (Montessori. Maria, Manuale di Pedagogică Scientifica, Morano, Napoli, 1935, pg. 27), pentru ca acesta să se dezvolte armonios.

Evenimentul se adresează în egală măsură părinților în devenire, proaspeților părinți, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu școlari și preșcolari și, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor și cadrelor didactice din grădinițe și învățământul primar, care își doresc să sprijine dezvoltarea armonioasă a copilul, respectând și venind în întâmpinarea etapelor naturale de evoluție ale acestuia, indiferent dacă intenționează sau nu să înscrie copilul în sistemul educațional Montessori.

Pentru a participa la eveniment, este necesară înscrierea.


Taxa de participare este de 50 de lei pentru un adult şi vă puteţi înscrie via e-mail pe adresa contact@centrulechilibrium.ro sau vă puteți rezerva telefonic un loc, apelând 0727566571.


Plata se poate face online, prin ordin de plată sau la sediul centrului Echilibrium. Factura proformă o veţi primi pe adresa de email şi trebuie achitată în termen de 5 zile calendaristice.

Locurile sunt limitate!

(Visited 252 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !