O călătorie în timp cu artistul portughez Ricardo Caria: SEMPRE AMALIA !

Cine nu își amintește de Regina muzicii FADO, Amalia Rodrigues ? Cine nu a dansat cu persoana iubită, ascultând în surdină, Cançao Do Mar ? Când chitara a plâns, cine nu a fredonat Lágrima ? Cine nu a visat o călătorie în timp, într-o Barco negro

Tu ? Și Tu? Sau Tu ?

Visele pot deveni realitate, iar dorințele se pot îndeplini, pentru că în anul 2016 ne putem bucura în România, de un Proiect UNIC, numit: SEMPRE AMALIA împreună cu îndrăgitul cântăreț portughez, RICARDO CARIA.

Amalia Rodrigues a fost și este cel mai mare simbol cultural portughez. A concertat în România la Brașov  ( în 1968 și 1969 la Cerbul de Aur ) și de câteva ori în Bucuresti la Sala Palatului.

Vă amintiți ? Ați iubit-o mult, nu-i așa ?

După succesul de anul trecut cu Spectacolul Alma No Fado, Ricardo Caria își dorește din tot sufletul să aducă pe scena celor mai importante orașe din România, povestea plină de mister a vieții Reginei Incontestabile a FADO-ului, așa cum Amalia este cunoscută pretutindeni.

ricardo si amalia

SEMPRE AMALIA” poate deveni spectacolul eveniment care va spune lumii întregi povestea de viață a celei pentru care: ,,În FADO singurul lucru care contează este simțirea. Pentru ca FADO nu a fost creat ca să fie cântat. Pur și simplu se întâmplă. Îl simți! Fără să-l înțelegi sau să-l explici!” Asta spunea Amalia Rodrigues despre muzica a cărei regină incontestabilă va rămâne pentru totdeauna.

Ricardo Caria vrea să ne dăruiască o călătorie în timp, printr-un spectacol tribut dedicat Amaliei Rodrigues.

,,Două ore de muzică preluată în exclusivitate din repertoriul Amaliei, momente de incursiune în viața plină de enigme a faimoasei artiste; poezie; scurte momente de dans și teatru, toate cu un singur scop: o călătorie înapoi în timp, pe ritmuri de chitară portugheză, pentru a retrăi și a încerca să deslușim împreună misterul vieții celei care a schimbat istoria muzicii pentru totdeauna”, scrie Ricardo pe pagina oficială de Facebook.

Dar pentru ca nimic din ceea ce este frumos nu se face ușor, iar Ricardo Caria are nevoie de ajutorul nostru. Așa cum multi dintre voi știu, e destul de greu să poti finanța un asemenea turneu.

Săptămâna aceasta, Ricardo va prezenta  o formă prin care, împreună, vom putea co-organiza acest spectacol unic.

,,Fiți atenți la postările mele din perioada următoare! Dacă lucrurile decurg așa cum ne dorim, vom putea lansa oficial această călătorie minunată în viața Amaliei Rodrigues!”, încheie Ricardo Caria anunțul din această seară.

Amalia Rodrigues a fost o sursă de inspirație importantă pentru artiști, cum ar fi Madredeus, Dulce Pontes, Mariza, dar și Ricardo Caria.

Știați că…Charles Aznavour a scris chiar și un fado în limba franceză în special pentru ea „Aie Mourir Pour Toi” și a creat versiuni de propriile melodii (Coimbra a devenit Avril au Portugalia)? Amalia a evoluat la Olympia, timp de 10 sezoane între 1956 și 1992. În anul 2008, a fost realizat un film despre viața ei, în rolul principal jucând Sandra Barata.

Sunt sigură că toți cei care o iubesc pe Amalia Rodrigues îl vor susține și îl vor ajuta la realizarea proiectului SEMPRE AMALIA, pe cântărețul portughez Ricardo Caria ! 

Născut la Lisabona la 16 decembrie 1978, încă de la o vârstă fragedă,  Ricardo Caria și-a dorit mereu să vadă lumea, să călătorescă, să descopere noi culturi și oameni de la care să poată învăța cum să se autodepășească. A urmat cursurile Universității Tehnice din Lisabona, unde a absolvit ingineria mecanică. Timp de 10 ani – dintre care șase în România – a profesat ca inginer mecanic. România a fost țara unde a hotărât să se stabilească definitiv, pentru că s-a îndrăgostit de meleagurile, oamenii și tradiția acestui popor. Tot aici și-a întemeiat o familie și are doi copii.

Anul 2016 stă sub semnul muzicii FADO și al călătoriilor în timp ! 

(Visited 434 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment