Andreea Esca: Cine eşti tu ?

Am ales să citesc o carte scrisă de o persoană de pe sticlă. La început am citit din curiozitate, apoi din plăcere şi în final din dragoste de oameni. Şi am descoperit încă un om care îmi place şi care spune: ,, Ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face.”

Şi mie mi-a plăcut să citesc un volum apărut la Editura Humanitas, despre care se spune că ar fi fost la Salonul internaţional de carte Bookfest, cea mai vândută carte. 

,,Ce-am făcut când am tăcut” scrisă de Andreea Esca m-a ajutat să descopăr femeia de 40 de ani şi să mă plimb alături de ea, povestind despre copilărie, adolescenţă, prieteni, cărţi, emoţii. 

Mi-am răspuns la întrebarea: Cine eşti tu, Andreea Esca ?

Imaginea pe care v-aţi creat-o despre ştirista PROTV se va sparge asemenea unei oglinzi, în mii de bucăţi. Când le veţi lipi la loc, veţi descoperi că aveţi în faţă o altfel de oglindă, o altă Andreea Esca. 

Andreea

citind această carte am descoperit că avem multe în comun. Te-ai născut în 29 august 1972, deci sunt cu 2 zile mai mare decât tine. 🙂  Caracterul din Zodia Fecioarei l-am descoperit în fiecare pagină. Ai rude în zona Sibiului, eu sunt născută în judeţul Sibiu. Ai făcut o carieră în jurnalism, eu cochetez zilnic cu această profesie. Ai o prietenă din copilărie Anca Stoica. Prietena mea se numeşte Anca Stoia.Ne desparte o literă ! 🙂

Îţi place sportul, dar şi ciocolata. Iubeşti oamenii dincolo de reţelele de socializare. În copilărie aveai o trupă şi făceai spectacole pentru doamne în vârstă. Eu puneam o pătură pe bara din curte, pentru a imita o cortină şi făceam teatru de păpuşi, apoi cântam şi recitam poezii pentru prietenii mai mici de pe stradă. Ştiu ce înseamnă hintă şi ,,a ştricăni”. 

Andreea

tu te identifici cu ProTV, alături de care ţi-ai început cariera la 1 decembrie 1995, printr-un salut rămas celebru, „Bună seara România, Bună seara București, Pro Tv te salută”. Eşti cea mai longevivă prezentatoare de știri din România, care ţi-ai început cariera acum 21 ani.

Debutul tău a avut loc în anul 1992 când, la sfatul unui prieten, te-ai prezentat la interviul pentru postul de prezentator de știri al postului SOTI. Chiar dacă nu aveai experiență în domeniu,  te-ai descurcat foarte bine la interviu și imediat ai fost desemnată să prezinţi știrile pentru această televiziune. Vinovată a fost doamna Marilena Rotaru. 

Din acel moment ţi-ai început  pregătirea profesională propiu-zisă  în domeniul jurnalisticii, urmând apoi ani întregi de muncă și cercetare de teren și chiar un stagiu la CNN.

Experiența acumulată la CNN nu se poate compara cu ceea ce învăța un jurnalist pe băncile facultății. În timpul stagiului la CNN ai văzut pentru prima dată un prompter adevărat și ai făcut cunoștință cu întreaga tehnologie folosită pentru a realiza și prezenta o știre de calitate.

Cariera și realizările tale sunt impresionante, ai fost numită de două ori „Femeia anului”, ai câștigat de trei ori premiul pentru cel mai bun prezentator din România și ai fost declarată cel mai bun om de televiziune. De-a lungul carierei te-ai implicat în numeroase campanii de binefacere şi eşti membră a Fundației „Renașterea”.

Faci parte din echipa de reporteri „CNN World Report”, astfel, activitatea ta de prezentator tv nu s-a oprit doar pe teritoriul României. Ai făcut transmisiuni în direct din Paris, Madrid, Helsinki, Sua și Varșovia.

Conduci revista pentru femei „The One” și ai o linie de îmbrăcăminte pentru copii numită „Z”. 

Andreea

te-ai implicat alături de Horia Brenciu ( născut tot în zodia Fecioarei, în aceeaşi zi şi în acelaşi an cu mine !) în campania pentru educaţie ,,Şcoala te face mare !” Deşi ai fost în cârje ai fost prezentă la filmare. Fiecare copil are un vis când este mic. Georgiana vrea să fie jurnalistă şi de aceea vreau să te cunoască. Povestea vieţii tale o va motiva, iar cartea sper să o citească pe nerăsuflate şi să răspundă  în scris temelor pentru acasă pe care le propui. 

Andreea,

aşa eşti tu: o femeie la 40 de ani, sensibilă, perfecţionistă, ambiţioasă, realistă şi romantică !

Felicitări din suflet !

Fotografia cu Radu Paraschivescu este preluată de pe www.gandul.info

(Visited 178 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !