De Ziua internațională a sărutului ardem mai multe calorii !

Astăzi , 6 iulie se sărbătorește Ziua internațională a sărutului. Ziua sărutului se serbează în Marea Britanie, iar de curând a fost decretată în întreaga lume ca fiind International Kissing Day sau World Kiss Day. Sărutul are beneficii nebănuite, arată studiile. Îmbunătățește circulația, face tenul mai frumos, previne apariția cariilor și chiar ameliorează durerile de cap. În plus, sărutul face creierul să secrete aceiași neurotransmițători ca și în cazul în care sărim cu parașuta, facem bungee jumping sau alergăm.

maxresdefault

Cel mai lung sărut din istoria cinematografică a fost în filmul You’re in the Army Now (1941), protagoniștii fiind Jane Wyman și Regis Tommey și a durat 185 secunde. În anul 1990, în Minnesota, un american a sărutat 8001 oameni în 8 ore, la un festival.

Sărutul a durat nu mai puțin de 3 minute și 5 secunde. O persoană obișnuită petrece în medie cam 20,160 minute sărutându-se. Creierul nostru are neuroni speciali care ne ajută să ne găsim buzele unul altuia pe întuneric.

Există încă multe legi cel puțin ciudate cu privire la sărut: în Indiana, SUA, este interzis ca un om cu mustață să sărute în mod obișnuit pe cineva. În Hartford, este interzis ca bărbații să își sărute nevestele duminica.Vechii egipteni nu se sărutau cu gura. În schimb, ei se foloseau de nas.  Chinezii nu se sărutau până când obiceiul nu a fost importat de către occidentali. Nici măcar astăzi, chinezii nu sunt foarte „dedicați acestui obicei”. În secolul al XVI lea, sărutul în Napoli era interzis și pedepsit cu moartea.

Știați că ?

-Ardem până la 26 de calorii într-un minut de sărut.

– 50% dintre oameni au parte de primul sărut înainte să împlinească 14 ani.

– Sărutul eliberează aceiași neorutransmițători ca cei eliberați în timpul unor exerciții fizice intense. Din acest motiv inima ta începe să bată mai tare, iar respirația devine neregulată.

– Se spune că atunci când te săruți cu o persoană care are aceiași culoare de păr ca și tine, rezultatul este un sărut mai pasional.

– Când dai un simplu sărut, folosești doar doi dintre mușchii faciali. În timpul unui sărut pasional însă, îți folosești toți mușchii faciali și arzi mai multe calorii.

– Creierul nostru are neuroni speciali care ne ajută să ne găsim buzele unul altuia pe întuneric.

Record de săruturi: de Ziua Îndrăgostiților în anul 2004, 5122 de perechi filipineze s-au adunat la miezul nopții pentru a se săruta. Acest record l-a doborât pe cel stabilit înainte în Chile, unde se adunaseră „doar” 4 445 de cupluri.
Sursă: www.dcnews.ro

 

(Visited 198 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !