Cadou pentru medieșeni: Spectacolul ,,Romeo și Julieta” susținut de Teatrul Radu Stanca din Sibiu

Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș organizează vineri, 4 martie a.c. de la orele 18.00, la Sala Traube, Spectacolul de teatru ,,Romeo şi Julieta”, de William Shakespeare , pusă în scenă de tinerii actori din Sibiu. Intrarea la acest spectacol este gratuită în funcție de numărul locurilor din sală.

Romeo și Julieta este prezentat la Mediaș de Teatrul Naţional “Radu Stanca” și Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu.

12742367_944644918976347_2831623059551406622_n

Romeo și Julieta nu este doar o poveste de iubire. Este povestea unui blestem, și a felului în care cei morți trăiesc în continuare printre noi, și ne determină acțiunile și deciziile.

Sunt o jucărie în mâna sorții”, rostește Romeo în actul 3, odată ce Moartea devine parte din cea mai povestită istorie de iubire din toate timpurile.
Este cronica unor morți anticipate, presimțite. Căci moartea este unicul mod în care flama unei „astfel de iubiri mistuitoare” poate fi stinsă. Iar Mercutio nu va avea liniște până când blestemul său nu se va împlini.
Cât despre noi, bieți muritori care avem orgoliul de a spune o poveste atât de veche și de cunoscută, putem doar spera să ne molipsim puțin de ea, atât cât să fim mai bogați lăuntric atunci când privim către lume. Și să acceptăm, nu fără luptă, că oricât ne-am strădui să descoperim realități și metode teatrale noi și moderne, nu suntem altceva decât jucării în mâna sorții. ” argumentează regizorul Bogdan Sărătean.

REGIA: Bogdan Sărătean;

TRADUCERE: Anca Tomuș;

DRAMATURGIA: Bogdan Sărătean;

MUZICA ORIGINALĂ: MC Matli și Claudiu Fălămaș;

MANAGER PROIECT: Luminița Puiuleț;

ÎN DISTRIBUȚIE (în ordine alfabetică): Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Oana Marin, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Călin Roajdă, Maria Soilică, Alexandra Șerban
DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 50MIN / INTRAREA ESTE LIBERĂ IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE!

(Visited 151 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment