Campanii umanitare de Crăciun: Shoe Box şi Hrăneşte un zâmbet la Mediaş !

În perioada Sărbătorilor de iarnă se organizează la Mediaş două campanii umanitare: Shoe Box şi Hrăneşte un zâmbet !

Campania Shoe Box –  începută în 2007 într-o familie,  pentru a-l învăţa pe băiatul lor împartă din jucăriile și hăinuțele lui cu alți copii, mai săraci din bloc, dusă apoi la zona orașului Cluj Napoca şi în final la nivel internaţional.  În anul 2013 au ajuns să adune  30.669 de cutii, de la românii din 8 țări, 66 de orașe și 107 centre de colectare, iar în anul 2014 s-a depăşit deja numărul de  40.000 de cutii. Proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

La Mediaş, campania Shoe Box este iniţiată de Asociaţia culturală Mediaşul nostru şi ROTARACT.

 De ce ai nevoie ca să participi ?

Ai nevoie de:

– o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul)
– hârtie de împachetat cadouri.
– foarfecă/cutter
– timp şi/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vrei să le dăruieşti unui copil de vârsta şi genul ales de tine
– răbdare 

Copiii care vor primi pachete sunt între 2-18 ani, fete și băieți. Capacele nu trebuie lipite pe cutii, se vor lipi la momentul în care veniți cu ele. Atunci se vor lipi  și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

 Unde se colectează pachetele?

La Restaurant Traube Mediaș – în datele de 9 decembrie, 10 decembrie, 15 decembrie şi 16 decembrie între orele 16.00 şi 18.00.

Campania Hrăneşte un zâmbet se află la a XII-a ediţie şi este iniţiată de Consiliul Local al Tinerilor. Scopul campaniei este acela de a vedea în preajma sărbătorilor de iarnă câte un zâmbet pe fața fiecărui copil. Tinerii din CLT îşi propun „hrănirea” zâmbetelor elevilor din municipiul Mediaș și din satul aparținător, Ighisul Nou cu rezultate bune la învățătură, dar cu o situatie materială precară. 

S-au amplasat în supermarketurile din oraș (Billa, Penny, Konsta Splendid), coşuri special amenajate în care medieşenii pot dona alimente neperisabile şi produse de igienă, în Campania Hrăneşte un zâmbet.

Campania se va desfășura în perioada 9 Noiembrie-14 Decembrie 2015

campanii

Nu ezitaţi să vă alăturaţi celor două campanii umanitare din oraşul nostru !

„Cei ce dăruiesc au totul. Cei ce se abţin nu au nimic.” (proverb hindus)

Crăciunul din inimă este cel care pune Crăciunul în aer. (W. T. Ellis)

Binecuvântat este sezonul care leagă lumea întreagă într-o conspiraţie de iubire! (Hamilton Wright Mabie)

 

 

(Visited 466 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment