Cosmin Vaman, câștigătorul Trofeului Festivalului de folk în 2011 susține un concert la Mediaș

Cosmin Vaman câștigătorul trofeului Festivalului Concurs Național de muzică folk Mediaș, cetate seculară în anul 2011, revine la Mediaș alături de Alexandra Andrei și Trupa SPAM.

Remember ! 

În ultimele trei luni ale anului 2011, Cosmin Vaman a câştigat premii la festivalurile  de muzică folk din ţară.

După ce a fost premiat cu  Locul I la Festivalul Naţional de Muzică Folk „Chitara Dunării”  de la Călăraşi, în luna octombrie, a obţinut tot  Locul I la Festivalul  ”Chira Chiralina”,  desfăşurat la începutul lunii noiembrie la Brăila, folk-ist  ”nefolk-ist”, Cosmin Vaman câştigă trofeul ”Mediaş, cetate seculară”, ediţia a XXVIII  din luna decembrie, la Sala Traube,  în oraşul de pe Târnava Mare.

Pentru umorul său şi  prezenţa scenică i-a fost desemnat,  de asemenea,  Premiul de popularitate al celui mai longeviv festival de folk din ţară.

S-a reîntors la Mediaș, în anul 2012, în calitate de câștigător al ediției precedente Mediaș, cetate seculară.

În anul 2015 se întreabă ,,Cât mai poate fi până-n cealaltă viață ! ”

Timp de 3 ani a bătut țara în lung și-n lat, cântând muzică folk  prima dată doar singur cu chitara lui, apoi cu Alexandra Andrei și în final acompaniați de trupa SPAM. Drumurile lor nu s-au mai intersectat la Mediaș, pentru că DRUMUL lor era altul ! Un prim DRUM !

Oare ce s-a întâmplat?

Am găsit răspunsul pe blogul lui:

E (cam) numai vina voastră ! 

Așa este ! 🙂

Au scos primul album DRUMUL și ne SPAMează cu el !

,,Nu mă înțelegeți greșit, vă rog. Noi am crezut mereu că facem bine ce facem, că altfel nu ne-am mai fi apucat. Doar că drumul ăsta e mai greu decât pare. Așteptăm momentul ăsta de ani de zile. Ani în care am mers și am cântat pe unde am putut, fără a cere mare lucru în schimb, doar pentru a ne face auziți. Ani în care voi ați venit spre noi și ne-ați spus că e bine și că ar trebui să continuăm. V-am crezut, dar cu jumătate de inimă. Cealaltă era ocupată cu teama pentru ce urmează.

Pentru că adevărul este că vă avem doar pe voi. Toată această investiție, tot acest risc pe care ni l-am asumat, fără a avea vreun sponsor în spate sau vreo mare casă de producție care să își asume o investiție în ce facem noi, nu a avut la bază decât credința că vă avem pe voi. Sunt foarte puține radiourile care să se înghesuie să difuzeze așa ceva. Mâna are ridicol de multe degete pentru a număra pe ea colegii care s-au sinchisit să ne ajute cu un share. De televiziuni mai bine nu vorbim. Decât pe disc. Partenerii noștri media sunt, desigur, o frumoasă excepție. Încercăm să pregătim, alături de oamenii dragi din trupa SPAM, spectacole frumoase cu care să ajungem prin cât mai multe locuri. Așteptați-vă la surprize. Și la noutăți. Și la vechituri. Și la emoții. Cu asta ne hrănim. Cu share-urile voastre, cu faptul că dați mai departe vestea despre noi și cu bucuria de a vă avea, pe din ce în ce mai mulți dintre voi, alături. Poate că nu am fost chiar nebuni când am pornit nebunia asta.”, scrie Cosmin Vaman pe blogul personal.

Cosmin Vaman, Alexandra Andrei și Trupa SPAM ne vor ÎNCÂNTA – SPAMA cu muzica lor, sâmbătă, 12 decembrie, după ora 19.00, în cadrul Galei Laureaților , care va începe la ora 17.30, la Sala Traube. 

Albumul poate fi cumpărat în format fizic de pe www.drumul.com și virtual din magazinele mari de muzică online – iTunes, google play, amazon etc.

Cu siguranță îl vom putea cumpăra și la Mediaș, la Festival ! Până atunci învățați o piesă și spuneți-mi …cât mai poate fi până-n cealaltă viață și cât ar trebui să trăiesc să învăț să te uit ? 

Sursă: Facebook și pagina personală www.cosminvaman.ro

(Visited 240 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment