Ioan Gyuri Pascu a cântat la concertul caritabil ,,Un pas înainte” pentru George Pătrănoiu

Ioan Gyuri Pascu s-a alăturat artiștilor care au concertat în cadrul spectacolului „Un pas înainte” ce a avut loc duminică, 6 decembrie, la Berăria H din București. 

Taxi, Sarmalele Reci, Pact by Leo Iorga și Adi Ordean, Tudor Turcu & Band, Ioan Gyuri Pascu, Vlady Cnejevici & Teo Boar, Victor Solomon & Florian Stoica, împreună cu alți invitați surpriză au susținut recitaluri pentru colegul lor, George Pătrănoiu. Spectacolul a fost prezentat de Laura Stone și de Dragoș Silvestru și a fost organizat de Fundația „Întotdeauna un pas înainte”, Asociația „Amici della Musica” și Berăria H.

George Pătrănoiu este unul dintre cei mai talentați chitariști din România. A activat în trupele Taxi (membru fondator), Schimbul 3, Metrock, Raza și Act.
A interpretat Simfonia 40 de Mozart, împreună cu Orchestra Simfonică a Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Brăila. A susținut un workshop pentru Jackson’s Guitars. A fost unul dintre cei 4 chitariști selectați pentru a susține ”Guitaromania”.

George Pătrănoiu suferă de cancer amigdalian cu multiple metastaze și are nevoie de susținere psihică, dar și materială pentru a putea trece prin intervențiile medicale la care este supus.

Ioan Gyuri Pascu (n. 31 august 1961, Agnita) este un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock,blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii ’90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, unde aborda în special satiră politică, a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat, în regia lui Lucian Pintilie și în Occident, regizor Cristian Mungiu, și a mai jucat în mai multe piese de teatru. A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV.

La vârsta de patruzeci de ani, Pascu a început să publice cărți care tratează teme spirituale, specializându-se în eseuri despre misticism. Când a fost întrebat de convingerile în legătură cu credința sa, a declarat că s-a inspirat de la preotul ortodox și Omraam Mikhaël Aïvanhov.  În 2007 a spus că „Trebuie să înțelegem că menirea noastră, drumul nostru pe pământ, este de a reface legătura cu Divinitatea, cu Dumnezeu. Deși este ortodox, Gyuri Pascu a fost în pelerinaj la Lourdes, în Franța.

În luna noiembrie a anului 2015, Ioan Gyuri Pascu și trupa sa au ajuns la Calgary (via Londra), după 20 de ore de zboruri și au fost primiți excelent de românii din Canada. Au fost premiați cu diplome de Cetățeni de Onoare ai Orașului Calgary ! Au participat la deschiderea Festivalului Filmului European și au susținut concerte în orașele: Calgary (13 noiembrie), Montreal (14 noiembrie) și Toronto (15 noiembrie).

În data de 29 noiembrie a susținut un recital în cadrul Festivalului Național de Muzică Folk „CHITARA DUNĂRII” de la Călărași!

În zilele de 11-12 decembrie 2015, Ioan Gyuri Pascu se va afla la Mediaș pentru a susține un concert la Festivalul Concurs Național de muzică folk ,,Mediaș, Cetate seculară” 2015 pe scena Sălii Traube, dar și pentru a-i juriza alături de ceilalți membri ai Juriului, pe cei 15 concurenți înscriși în competiție. Misiunea lui va fi importantă, deoarece va fi Președinte al Juriului.

Te așteptăm la Mediaș cu mare drag !

Surse: Wikipedia și Facebook

(Visited 265 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !