La Mulți Ani, folkistului Vasile Mardare !

Astăzi, 29 decembrie 2015 este ziua de naștere a solistului vocal folk, Vasile Mardare. Solistul a început să cânte de pe la 5 ani, când “sustrăgea” chitara fratelui său din cameră, unde fratele său o ținea ascunsă de el. Astfel câștigat o serie premii la concursurile școlare, din Botoșani.

În perioada liceului a fost mult în apropierea lui Dinu Olarașu și a lui Cristian Buică, la Reșița, apoi a înființat o trupă la Sibiu, numită Pro Folk.

A mai trecut o zi” este primul album care poartă marca Vasile Mardare, în anul 2012. “Pe acest prim album, apărut în anul 2002, sunt piese scrise de Adrian Păunescu și de mine. Cele mai cunoscute sunt Păpușarii, Ninge fără tine, A mai trecut o zi sau Tiganca de la semafor.

Peste numai un an, în 2003, Vasile Mardare scoate cel de-al doilea album, intitulat “Din doi in doi“. Interpretul folk a avut un debut discografic mai tarziu, preocupat fiind de calitatea muzicii pe care o oferea celor care asculta folk. “Puteam debuta mai devreme, dar m-a preocupat în primul rand ascultătorul de folk. Rezultatele au fost pe măsură, cei care au ascultat albumele fiind multumiți de ce le-am oferit. Mai mult, chiar și cei care fac parte din fenomen au fost de acord ca cele două albume sunt de valoare“, a mentionat Mardare. A urmat apoi albumul ,,Lasă-mă să te iubesc“.

Drumul lui Vasile Mardare în lumea folkului este frumos și presărat cu oameni de suflet. Piesele sale te fac inspiră și te trimit în lumea celor romantici. Nu este o noutate să spun că cea mai îndrăgită de mine este Păpușarii.

Asociaţia Culturală Mediaş – Cetate Seculară și Hanul Greweln au lansat la Mediaș, anul acesta în luna ianuarie (2015), discul „Eu și prietenul meu 2 – povestea continuă”, disc realizat cu sprijinul Asociației Culturale Fair Play.

La Mulți ani cu multă sănătate, Vasile Mardare ! Să ne încânți mult timp cu versurile tale ! 

Vasile-Mardare-Emilia-Nicolae-600x340

(Visited 467 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !