Tony Carreira, cel mai romantic portughez cunoscut în toată lumea: La Mulți Ani ! Feliz Aniversário, Tony Carreira !

Voi scrie astăzi despre cel mai romantic cântăreț portughez care m-a fermecat în aceste zile cu muzica sa sensibilă. Este ziua lui de naștere, 30 decembrie, și îi urez din tot sufletul La Mulți Ani și multă fericire ! În luna ianuarie 2016 va lansa în Franța ultimul său album: Mon FADO !

0886445465952_600

Tony Carreira are peste 25 de ani de carieră, a realizat 15 albume, 48 de discuri de platină și are mai mult de 3 milioane de discuri vândute. Numele său adevărat este António Manuel Mateus Antunes.

Pentru a realiza acest material am apelat la prof. Jenel Marin, care a tradus de pe pagina oficială textul din limba portugheză. Voi reda mai multe pasaje despre acest artist complex.

BIOGRAFIA lui Tony Carreira

Dacă visele ar reflecta cele mai profunde dorințe ale noastre, Tony le-a realizat probabil pe toate, pentru că este un bărbat care își trăiește visele la maximum, zi de zi. Expresia portugheză „visele ne ghidează viețile” își capătă sensul aplicându-se vieții acestui om. Tony a început să își scrie propriul destin, atunci când încă nu era decât un copil. Și asta pentru că dorința sa a fost de a reuși și de a-și urma inima.

O PERSEVERENȚĂ FĂRĂ LIMITE

Tony Carreira a știut întotdeauna să evite obstacolele care i s-au pus în drum și care ar fi putut să-i pună în discuție cariera.
Însă în ciuda a orice, datorită perseverenței sale, într-o bună zi șansa i-a surâs, indicându-i drumul care l-a dus direct către statutul de veritabil star.

UN DRUM LUNG / O CALE LUNGĂ DE PARCURS

Tony Carreira este născut la 30 decembrie 1963 într-o familie modestă. De mic copil el știa deja că vroia să devină cântăreț. Din Armadouro, un mic sat din regiunea Beira Baixa, unde el a copilărit, până la ajungerea sa în Franța, el a început să viseze la muzică. Dar aceasta nu s-a întâmplat decât foarte târziu, la Paris, când s-a decis să-și realizeze visul. Într-adevăr, după mai mulți ani de cântat, în mijlocul comunității portugheze de la Paris, împreună cu grupul muzical ,,Frații 5”, el își urmează, în final, șansa. Înregistrează, ca urmare a participării sale la Festivalul Muzical de la Figueira da Foz (Portugalia) și datorită ajutorului fratelui său Jose Antunes, primul său single în martie 1988. Cu toate acestea, au trecut mai mulți ani până când talentul său a fost, în sfârșit, recunoscut, iar muzica lui a sedus un public fidel.

ÎN SFÂRȘIT SUCCESUL

După 1990, datorită unor compoziții muzicale mai echilibrate și a unui public din ce în ce mai numeros, Tony Carreira a reușit să-și consolideze imaginea de cântăreț romantic cu ajutorul baladelor sale din ce în ce mai frumoase și reușite din punct de vedere muzical. În anul 2013 a împlinit 25 de ani de carieră.

Postez concertul aniversar. Este impresionant și magnific !

Tony a realizat 15 albume, 48 de discuri de platină și are mai mult de 3 milioane de discuri vândute. Reprezentațiile sale în săli internaționale de renume internațional l-au făcut remarcat, precum Olimpia sau Zenith – Zenit de la Paris, Palace’s Emperor – Sala Impăratului din Africa de Sud, Queen Elizabeth – Regina Elisabeta din Statele Unite sau Brixton Academy -Academia Brixton de la Londra, ș.a.

ÎN PORTUGALIA ȘI ÎN LUME

Chiar dacă Tony este extrem de recunoscător pentru toată dragostea pe care i-o comunică fanii săi din cele patru colțuri ale Lumii, el îi mulțumește, în special, comunității portugheze pentru că a făcut din el primul artist național care a cântat, cu casa închisă, în toate marile săli de concerte din țară.
Coliseum-ul din Recreiros, cel de la Porto, Pavilionul ”Rosa Mota”, Pavilionul Atlantic și de la Campul cel Mic din capitală sunt printre locurile unde au fost primite, cu mândrie, reprezentațiile lui Tony Carreira.

FIECARE FAN, UN PRIETEN

Cu un palmares de săli de concerte naționale și internaționale, toate de renume, și unele și altele, putem spune, cu ușurință, că nu din întâmplare Tony Carreira este astăzi recunoscut ca artistul portughez care atrage cel mai mare public la concertele sale, atât în Portugalia, cât și în lume.

Pentru a înțelege, cu adevărat, dimensiunea prestațiilor sale, ca și legătura unică pe care el o realizează cu fanii săi, este foarte important să asistați la un concert de-al său măcar o singură dată. Și, totuși, astăzi când este la apogeul carierei sale, cântărețul nu vrea să se oprească aici. Pentru el, singurul mod de a le mulțumi fanilor săi din totdeauna și ca aceștia să creadă în el, este ca el să continue să-i facă să viseze prin cântecele sale.

”Noi ne vom întâlni oriunde, de-a lungul numeroaselor momente ale acestei vieți. Că va fi prin intermediul mesajelor cotidiene sau la oricare concert, că va fi în sălile majestuoase sau în cele mai mici, că va fi prin intermediul muzicii sau în simple conversații banale. Oriunde mă voi duce, știu că voi veți fi mereu acolo, lângă mine. Și oricum, știu că voi veți fi întotdeauna în inima mea”, scrie Tony Carreira pe site-ul oficial.

Tony are trei copii, care cântă și atrag asemenea unui magnet publicul la concertele lor. Sara, fiica sa în vârstă de 16 ani a înregistrat muzica pentru filmul Martin et les fées: Un conte féérique en chansons”, alături de Natasha St. Pierre, Julie Zenatti și alți artiști celebri.

David și Mickael Carreira sunt foarte cunoscuți atât în Portugalia, cât și în lume.

iodlqqY

David-Carreira-Rien-à-envier-2014

cd8

Pe Mickael Carreira îl regăsim cântând alături de Enrique Iglesias: Bailando !

Vă doresc să aveți Sărbători magice și romantice alături de muzica portugheză, Fado și cea romantică cu Tony Carreira !

La Mulți Ani, Tony Carreira !

Feliz Aniversário, Tony Carreira !

Sursa: http://tonycarreira.com

(Visited 802 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !