Luni recomand în Grupul bloggerilor din România !

Sunt înscrisă de puţin timp pe Grupul bloggerilor din România, înfiinţat pe reţeaua de socializare Facebook.  Iniţiatorul acestui grup este Horea Mihai Bădău, Preşedinte al Asociaţiei Consumatorilor de Media. Voi scrie mai multe despre el, într-un alt articol.

În grupul acesta se regăsesc  381 de persoane din ţara noastră, care activează în blogging. În fiecare zi, Horea are grijă să ne primim temele pentru blog-uri. Spre exemplu, astăzi este ziua în care recomandăm  blog-uri în TOP 5.

Aşa că mă aşez la masa de scris, îmi deschid laptopul, îmi beau ceaiul şi încep prima temă, din această săptămână…

Primul blog care mi-a atras atenţia de când am intrat în acest grup este cel ” Despre Social Media şi nu numai ”, semnat Horea Mihai Bădău. Un blog de informare în acest domeniu, simplu ca design, accesibil şi uşor de reţinut. Manualul al cărui autor este Horea, are un titlu care te îndeamnă să mergi în prima librărie şi să-l achiziţionezi: ” Tehnici de comunicare în Social Media ”. Am urmat un curs în acest domeniu şi acest manual îmi vine ca o mănuşă. Până să îl avem toţi cei 381 de bloggeri din România, înscrişi în acest grup, îi propun să organizeze un concurs pe lună şi să îl dăruiască drept premiu. Sper ca Editura Polirom să fie deschisă la o provocare de promovare ! Îmi voi face timp să scriu despre reţeaua Pinteres şi să combat cele scrise de Horea pe blog. Pentru că Horea ne trezeşte cu provocări…la cafea, îi dau o temă de gândire: explozia de bunici pe Facebook, datorită Programului Biblionet derulat în România de Fundaţia IREX !

Al doilea blog spre analiză este unul pe gustul meu: călător în lumea cărţilor, pe un elefant ! Glumesc. Muzică, filme, cărţi, interviuri, toate ne ajută să ajungem şi noi, ” Oameni mari… care vorbesc despre Cărţi bune ”. Sinceră să fiu arată ca un site plătit şi administrat, nu ca un blog, dar îmi este drag şi aşa. L-a propus Virginia  Costeschi pe grupul bloggerilor. Pagina ” Lectura e (Cool)tură ” nu funcţionează. Poate se va remedia, pentru a reuşi să descopăr ce se ascunde printre rânduri. Nu am găsit nimic despre autorul meu preferat, Nicholas Sparks, dar m-am relaxat în fotoliu, citind despre cartea ” Abanos ”, în care se descrie Africa cu miros de mango. Trebuie neaparat să colaborăm, blogul meu www.bibliothequecafe.bloggermedias.eu vă aşteaptă ! De ce ? Pentru că am descoperit lecturile înmiresmate ce vor merge mână în mână cu lecturile mele parfumate ! BoogMag indiferent ce eşti: site sau blog m-ai cucerit din prima !

Blogul cu numărul trei îi aparţine lui DRD Emil Călinescu, studentul minune. Un blog cu multe link-uri şi o fotografie mare cu un pahar …de vorbă ! Temele abordate sunt multe, la fel şi vizitatorii. Mi-a atras atenţia cel din Japonia, care cu siguranţă citeşte acum despre blog-urile recomandate de Emil. Nu am înţeles de ce are legături spre jocuri, un blog în care tratează subiecte de sport, politică sau de criză. Însă, uitându-mă la link am observat că se numeşte emilstudentulminune, care cu siguranţă avea şi pauze între zecile de examene. Voi citi poeziile şi îmi voi aminti  de vremea studenţiei !

S-a făcut târziu şi ajung la blogul cu numărul patru. Am promis Mariei Ella Marin că voi scrie despre ea şi blog-urile ei. Primul ne îndeamnă să mergem în bucătărie. Un blog pe platforma blogspot si cu un pic de roz. Nu sunt afişate multe reţete şi îţi dai seama un pic mai greu, când a fost scris primul articol. Am simţit că îmi lipseşte arhiva. Este un blog de reteţe gustoase şi sper să fie doar reteţe verificate în bucătăria Mariei, pentru a-i cere sfaturi, când avem nevoie de un mic secret. I-am propus să aleagă alt template gratuit şi să mai scape de unele reclame, care nu ştiu câţi vizitatori îi aduc.

Mai gestionează încă un blog http://maryamarin.info/ în care recomandă filme şi evenimente din Sibiu. A scris despre Bel – Ami , filmul pe care îl aştept şi eu de mult timp, după ce am citit cartea cu acelaşi nume. Am descoperit şi blogul http://cartilemariei.wordpress.com/ care e pe gustul meu. Merge la cafeaua de dimineaţă din Bibliotheque Cafe: www.bibliothequecafe.bloggermedias.eu. Dacă Maria m-ar întreba cum să unească aceste blog-uri, i-aş propune ceva de genul: cărţile din bucătăria mea! Aşa ar avea reteţe, pe fond muzical şi cărţi colorate, picante sau dulci ! Succes !

TOP 5 blog-uri sau deţinători de blog-uri ! Nu am înţeles exact cum trebuie să fac, aşa că mai analizez unul singur: Mihai Costi. Am văzut fotografii de la Balul Balurilor şi am călătorit în timp, când eram elevă şi nu exista internet, să ne dăm toţi like-uri ! Mihai are 14 ani şi de 4 luni este în blogosferă. Un blog simplu ca design, cu fotografii realizate de Mihai (cred !), câteva interviuri, printre care cel cu Bosquito. Un tânăr de 14 ani care participă la Revelionul ziariştilor are avantajul ca prietenii din presă să îi deschidă apetitul spre abordarea unui stil jurnalistic pe blog. Felicitări ! Aştept interviuri cu profesori şi cât mai multe articole despre implicarea tinerilor în comunitate !

După 3 ore de scris şi butonat pe blog-uri,  închei seara şi postez articolul pe Grupul Bloggerilor din România !

(Visited 247 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !