Pachetul educațional NAPO pentru profesori și învățători

Cu ajutorul popularului personaj Napo, Agenția Europeană pentru Sănătate și Securitate în Muncă (EU- OSHA ) a creat, alături de consorțiul Napo, o serie de instrumente didactice privind securitatea și sănătatea în muncă (SSM) pentru învățători, cu scopul de a prezenta copiilor din clasele primare teme de sănătate și securitate, într-un mod educativ, dar distractiv și plin de imaginație, cu ajutorul filmuleţelor cu Napo și al unor activități creative.

image_preview 

Fiecare pachet de studiu prezintă mesajele principale și obiectivele didactice, sugerând învățătorilor idei detaliate de activități și punându-le la dispoziție gratuit toate resursele necesare, alături de un model de plan de lecție care poate fi inclus cu ușurință într-o lecție obișnuită de 40 de minute.

Pachetele de resurse oferă sugestii de planuri de lecție menite să învețe copiii cu vârste cuprinse între șapte și unsprezece ani despre importanța securității și a sănătății în muncă. Seturile de instrumente didactice informative cuprind instrucțiuni complete, sugestii de activități și resurse care pot fi descărcate, oferind învățătorilor și educatorilor sprijin și orientare pentru includerea mesajelor referitoare la SSM în programa existentă. Lecțiile sunt flexibile și concepute astfel încât să corespundă materiilor curente, să le consolideze și să ajute la predarea lor.

Napo reprezintă o idee originală, concepută de un grup restrâns de profesionişti în domeniul SSM în domeniul comunicării, ca răspuns la necesitatea dezvoltării unor produse informaţionale de calitate superioară pentru înlăturarea barierelor naţionale şi vizarea diverselor culturi, limbi şi a nevoilor practice ale oamenilor la locul de muncă.

Napo este eroul unei serii de desene animate. El este simbolul angajatului care lucrează în orice domeniu sau sector. Napo nu se limitează la o anumită muncă sau mediu de muncă, dar personalitatea şi înfăţişarea sa fizică rămân neschimbate în toate filmele.

Napo este o persoană obişnuită – nu este nici bun, nici rău, nici tânăr şi nici în vârstă. Din această perspectivă, cultura lui este neutră. Este un lucrător harnic, care poate cădea victimă situaţiilor asupra cărora nu deţine niciun control, dar poate de asemenea să identifice pericolele şi riscurile şi să dea sugestii corespunzătoare pentru îmbunătăţirea securităţii şi organizării muncii.

Napo este un personaj plăcut, cu reacţii şi emoţii puternice. Când Napo este supărat, plictisit sau îndrăgostit, se vede! Prin urmare, toată lumea se identifică cu Napo, de la salariaţii tineri la persoanele care au lucrat într-o companie mai mulţi ani.

Va invităm să descoperiți lecțiile cu NAPO la pagina http://www.napofilm.net/ro/napo-for-teachers/target-ages-7-9-years , iar din biblioteca de resurse să descărcați gratuit toate materialele necesare pentru a

Napo este un personaj fermecător care îi poate ajuta pe copii să gândească, să înțeleagă și să acționeze atunci când se confruntă cu probleme de Securitate în muncă. Pentru mai multe detalii despre Napo, accesați: Cine este Napo (www.napofilm.net/ro/who-is-napo)?  

Unele dintre conceptele de bază privind securitatea conținute în acest plan de lecție pot fi asociate programei de învățământ existente. Materialele disponibile pe website-ul menționat mai sus prezintă o serie de idei pe care învățătorii le pot utiliza pentru integrarea acestor concepte de securitate în lecțiile lor. Acest proiect specific poate fi utilizat sub forma unei lecții independente sau poate fi integrat într-un proiect mai amplu. Proiectul are legături și cu alte materii, după cum se va arăta, dar scopul său principal este acela de a folosi captivantele filmuleţe cu Napo pentru a le preda copiilor lecții despre diferite tipuri de semne de securitate, despre semnificația acestora și modalitățile în care acestea ne ajută să ne ferim de pericole.

De asemenea, pe website este pus la dispoziție un planuri de lecție complete, ca exemplu de utilizare a acestor idei. Prima secțiune include o prezentare generală a activităților, a obiectivelor și a resurselor necesare pentru lecție. Urmează un exemplu mai detaliat de plan de lecție ce cuprinde trei părți și o idee de activitate suplimentară.

http://www.napofilm.net/ro/napo-for-teachers

Filmele Napo sau scene din filme pot fi utilizate în mod liber în scopuri educative, de formare şi pentru creşterea gradului de sensibilizare, fără a solicita în prealabil permisiune din partea Consorţiului Napo.

Comunicat de presă

(Visited 207 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !