Polirom aduce cartea ,,Eu sunt Malala” la Bookfest

Editura Polirom  aduce la Bookfest : ,,Eu sunt Malala” – o carte despre despre libertatea dreptului la educaţie. Malala este acum în inima fiecărui copil neajutorat, care este needucat și care se luptă pentru drepturile lui.

malala-coperta

Sâmbătă, 31 mai, de la ora 17.00, va fi lansată cartea „Eu sunt Malala“, de Malala Yousafzai la Salonul internațional de carte Bookfest. Invitaţi la lansare vor fi Aurora Liiceanu, Daniela Zeca-Buzura, Carmen Gavrilă, iar moderator al evenimentului va fi Bogdan-Alexandru Stănescu.

Malalei Yousafzai  este o fată din Pakistan, militantă pentru drepturile la educație care a fost împușcată în cap în anul 2012 în timp ce mergea la școală. Cei care au pus la cale încercarea de asasinare au fost talibani, care doreau să stopeze dreptul fetelor și nu numai la educație. 

A avut curajul să facă ceea ce adulții ezitau: să se opună talibanilor. Gestul care i-a adus aproape moartea a fost transpus într-o carte a cărei lansare are loc și în limba română. Cunoscându-i istoria vieții, este imposibilă reprimarea unei întrebări banale: care este motivația care poate determina un copil să devină erou pe viață?

În 2012 era pe punctul de a plăti cu viaţa pentru îndrăzneala ei. A fost împuşcată în cap, în timp ce se întorcea cu autobuzul de la şcoală. Talibanii au avut intenția unei execuții. A supravieţuit însă miraculos. Nu avea nici şaisprezece ani când a devenit un simbol al protestului paşnic şi cea mai tânără favorită la Premiul Nobel pentru Pace.

La o vârstă când alții sunt încă visători, Malala a vorbit în forumul Naţiunilor Unite despre libertatea dreptului la educaţie. Ulterior şi-a publicat autobiografia şi a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. O lume întreagă îi este recunoscătoare pentru idealismul și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă. 

În 9 octombrie 2012, Malala a fost împuşcată în cap de un taliban. Părinţii au dus-o în Anglia, unde – ca prin minune – Malala a supravieţuit. În 2013, la şaisprezece ani, a vorbit în forumul Naţiunilor Unite despre libertatea dreptului la educaţie.

 

Surse:

http://adevarul.ro/cultura/carti/avanpremierA-eu-malala-jurnalul-eroine-pakistaneze-1_537f48360d133766a8e7e03a/index.html

„Eu sunt Malala”. Eroismul ca stil de viaţă

Surse fotografii: www.mediafax.ro, www.vancouverdesi.com

(Visited 601 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !