Poveste din ,,Grota cu flori”

O altă poveste…

De câte ori deschid cartea, la paginile cu fulgi de nea se opresc câteva lacrimi şi stau cuminţi să asculte povestea.

Îmi doresc să înţeleagă venirea Primăverii, să o simtă, dar în grotă, încă e frig. Brrrr! Nu intră nici o rază de soare şi zambila roz dă semne de nelinişte. Ghioceii strigă şi ei după căldură. Caut o fereastră prin care să las să intre lumina şi aerul proaspăt al Primăverii, dar îmi lipseşte cheia magică. Am lăsat-o pe masa de cafea în altă poveste…

Fulgii se amestecă lângă spuma de la capuccino şi mă răsfaţă la micul dejun. Un arici obosit, întârzie de fiecare dată şi totuşi ajunge la timp pentru a găsi prima scânteie a focului de Primăvară.

Încep să scriu povestea şi florile din grotă se apropie de mine. Le simt parfumul, le simt privirea colorată şi parcă văd acel zâmbet ascuns…Mă învârt prin cameră asemenea unui leu în cuşcă şi caut cuvintele. Nu sunt nici sub pat, nici pe noptieră, nici în dulap. Aud o literă cum se strecoară pe lângă mine, deschide repede uşa, urcă la etaj şi strigă printre brazi:

,, Hei ! Unde sunteţi?”

Literele alergau pe pârtie şi râdeau. Nici nu se gândeau că pentru a scrie  o altă poveste e nevoie de litera mare.

Şi totuşi…

Aud bătaia în uşă. Litera mare se juca ca în copilărie.

– Cine e? am întrebat.

Nici un raspuns.

A fugit şi zâmbetul i-a rămas sprijinit de balustradă. I-am întins mâna şi i-am spus intră, dar nu înţelegea cuvintele nescrise.

Frânturi de poveste…

Două litere încercau să compună un dans şi nu aveau muzică. Încercau să prepare o cafea, dar nu aveau zahăr. Încercau să se atingă, dar nu îşi găseau mâinile. Două litere îşi căutau privirile.

Frânturi…

Două litere nu aveau nevoie de batistă pentru a-şi lua la revedere. Îmbrăţişarea lor a compus o altă poveste.

Poveste…

În ,,Grota cu flori” s-a aşternut liniştea. Florile m-au însoţit în poveste şi au înlocuit literele.

La pagina cu fulgi de nea am găsit un trifoi cu patru foi. Lacrimile s-au bucurat şi au înţeles că nimic în viaţă nu este întâmplător .

Femeia la 40 de ani scrie o poveste doar din două litere.

(Visited 283 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment