Proiect de educație sanitară „Să trăim sănătos!” la Medias

Proiectul de educație sanitară „Să trăim sănătos!” se va desfășura la Mediaș, în perioada 1 Martie – 30 iunie 2016 și va debuta în 1 martie cu Ziua Porților Deschise la Centrul Medical de Elită. 

Cine este inițiatorul Proiectului?

Inițiatorul Proiectului este Centrul Medical de Elită, promotor al prevenției în boli cu largă răspândire în zilele noastre, ca: bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul, s.a.

Cine sunt partenerii acestui Proiect, alături de Centrul Medical de Elită?

Școala sanitară postliceală dr.Bălin Alexandru, formator a sute de asistenți medicali generaliști și de farmacie, în ultimele două decenii.

Parteneri în mass media ai acestui proiect sunt: Radio Ring, Nova TV, Radio Medias.

Parteneri în social media: Medias News Blog al d-lui Mircea Hodărnău, Femeia la 40 de ani al d-nei Antonela Sofia Barbu, Mediaș News al d-lui Istvan Bertalan, s.a.

Cui se adreseaza Proiectul „Să trăim sănătos!”?

Locuitorilor din Mediaș și localitățile învecinate, deci la circa 100.000 de locuitori, care au trăit într-o zona poluată și suferă de afecțiuni acute și cronice și care printr-un mod de viață sănătos, vor să prevină diversele maladii.

În ce perioada se va desfîășura Proiectul?

Proiectul se va desfășura în perioada 1 Martie – 30 iunie 2016.

Cum va fi implementat acest Proiect de educație sanitară?

Proiectul „Să trăim sănătos!”, va debuta pe data de 1 Martie, începând de la ora 10.00, cu Ziua porților deschise la Centrul Medical de Elită, iar la ora 16.00, va fi organizată o conferință de presă, unde conducerea instituției, va prezenta informații referitoare la această activitate de educație sanitară.

In perioada 1 Martie – 30 Iunie a.c., vor avea loc conferințe live și online , mese rotunde, workshop-uri, în Mediaș și localitățile învecinate, unde oamenii vor fi informați despre factorii de risc ale diverselor boli ( cardiovasculare, cancer, diabet, s.a), precum și despre modalitățile de preventțe eficiente ale acestora.

Ce teme vor fi abordate în cadrul Proiectului?

Prevenția bolilor cardiovasculare, printr-un mod de viață sănătos.

Factori de risc și posibilități de prevenire ale diverselor forme de cancer.

Prevenția în cancerul de sân.

Poate fi prevenit și tratat în mod eficient diabetul zaharat?

Fumatul, factor de risc major pentru sănătatea umană.

Combaterea obezității printr-o alimentație sănătoasă.

(Visited 194 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment