Recomandări pentru vineri…

Off…temele acestea îmi amintesc de o compunere pentru ora de dirigenţie: ”Ce recomand colegilor mei !” Atunci nu existau blog-uri,  aşa că citeam mult mai multe cărţi şi le propuneam colegilor !

Graţie Grupului de Bloggeri din România am găsit pe Internet noi provocări în lumea blog-urilor şi m-am oprit asupra unor articole care mi-au plăcut în mod special, astăzi !

Primul articol este semnat Masha Rasputina şi mi-a adus linişte în suflet cu Istoria unui tablou ”Familia Monet in grădină”. Are o categorie specială pe blog, numită ”Un tablou pe zi”. Alte tablouri din luna februarie: “Rooks Back Of” (S-au întors graurii), Alexei Savrasov, pictor rus, 1871, Xiao Jing Zhi, artist chinez. ”Salcie chinezească”, pânză, ulei. Te invit să trimiţi pentru  miercuri un material despre un tablou cu cafea, cafenele…pe www.bibliothequecafe.bloggermedias.eu !

Al doilea articol mă plimbă prin lumea filmului. Îmi amintesc de Revista Cinema. Abia aşteptam să citesc ultimele noutăţi cinematografice. Laura Trisca Meleaca  aduce ”O mână de gânduri în Cinemateca Trisk’‘. Abia aştept să văd filmul lansat ieri, 2 martie despre ”Tatăl Fantomă”, cu toate că filmul ” Puss in Boots” mi-a adus buna dispoziţie în această dimineaţă. Morala Laurei este: ”Dacă ții cu adevărat la un prieten, atunci învață să-l ierți ! ” Noi, bloggerii medieşeni am avut o temă despre prietenie, pentru această vineri, aşa că acest motto al filmului se potriveşte perfect ! Sunt în stare să-i iert pe prietenii care nu ştiu nimic despre Animal Social Media, dar se uită la filme cu pisici spadasine ! Paco şi Motanul încălţat vor face echipă bună ! În loc de şoricel, merge şi un papagal pe nume Dior ! Mulţumesc Laura ! Te voi urmări !

De la film la carte…cartea bate filmul sau filmul bate cartea ? Ne va da răspunsul Rus Bianca ! M-am plimbat puţin prin Biblioteca ta şi nu am vrut să-ţi deranjez cărţile, pentru că era deja târziu. Bibliotecara plecase să cumpere o cafea şi eu am avut timp să răsfoiesc “Ultima arma” de Philip Le Roy . Mi-a plăcut şi mie replica celebră a actritei Marilyn Monroe din finalul cărţii: “O carieră e ceva fantastic, dar nu te poţi ghemui la pieptul ei noaptea, când ţi-e frig”. Ştiu de pe acum că voi reveni în biblioteca ta, aşa că te rog să mai recomanzi şi alte cărţi ! Am mai citit despre reteţe şi am găsit poezii, printre care: ”Iubirea ca o vată de zahăr”. Dulceeee….

Am rămas la cărţi şi m-am oprit în lumea fantastică, invitată fiind de Oana Stoica Mujea. Ştiu că este un blog de promovare a cărţilor scrise de tine, dar asta nu mă opreşte să îmi doresc să fiu Regina Elfă sau să mă războiesc cu alte Regine ! Am comandat de la Editura Tritonic, două cărţi şi abia aştept să le citesc, pentru a scrie mai mult despre ele. Recomand şi articolul ”Nu vă faceţi iluzii…” Oana îţi mulţumesc că îmi deschizi apetitul pentru a citi cărţi despre parfumuri, săruturi şi oglinzi… dar eu tot Regină vreau să ajung ! 🙂

Articolul cinci încheie seara aceasta. Mă pregătesc pentru ziua mamei mele, din 3 martie. Adamache Laura mă îndulceşte şi îmi recomandă să gătesc bastonaşele cu ciocolată pe care le adoram de când eram micuţă. Te anunţ că mi-au ieşit doar 16 bastonaşe şi am fost nevoită să le transform într-un cadou de vineri seara. Cred că din cauză romului ! Tu ai spus că este opţional, eu am pus şi iată că au fost mâncate cu plăcere ! Voi prelua (cu acordul tău) câteva reţete pentru www.bibliothequecafe.bloggermedias.eu, dacă nu îţi vei face timp să scrii miercurea.

Închei şi această vineri de recomandări şi vă spun pe scurt:

După ce priveşti un tablou realizat de un pictor rus, vrei să vezi un film bun şi să citeşti o carte împreună cu prietenii ! Nu vor lipsi ceaiul, cafeaua şi dulciurile pregătite pas cu pas după reţete de pe blog-uri preferate !

Somn uşor !

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=WjhmB0JlCTo&ob=av3e]
(Visited 316 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

3 comments