Ricardo Caria și un Crăciun cu muzica sufletului !

Crăciunul este întotdeauna magic. Te trezești cu aromă de scorțișoară și mere coapte, bradul este împodobit, iar muzica te învăluie încet încet. Anul acesta, primele acorduri muzicale mi-au transmis emoție, optimism și iubire.

Am descoperit fado și am închis ochii. Mi-am imaginat bărcile cu pânze negre care plecau din portul Lisabona și  oamenii care se întorceau cu muzica arabă și ritmuri africane. Cântau și dansau, căutându-și sufletul pereche.  Și l-au găsit, în lumina soarelui din Lisabona.

De Crăciun, fado îți croiește destinul și te îndeamnă să asculți acordurile unei chitare, tânjind de dor după povești la gura sobei, cu un pahar de vin roșu în mână. Fado este muzica fără frontiere, ce trece granița foarte ușor spre sufletul tău și îți aduce cele mai frumoase amintiri, cele mai frumoase gânduri și sentimente pe care le-ai ascuns în cutia de lemn, pictată de un artist portughez.

Fado te îndeamnă să-ți urmezi visele și să călătorești pe aceeași corabie cu Dulce Pontes, Mariza și…Ricardo Caria, ascultând diverse interpretări ale singurei regine a muzicii fado, Amalia Rodrigues.

Voi scrie astăzi despre Ricardo Caria, pentru că anul 2015 a însemnat foarte mult pentru acest artist portughez. Și-a început anul sărbătorind zece ani de când trăiește alături de familia lui, în România, la Arad. A organizat împreună cu echipa sa, un eveniment de lansare al primului album de muzica FADO din România, un eveniment în care și-a propus o călătorie culinar-muzical-culturală-portugheză. Și-a început anul la superlativ. Au urmat apoi spectacolele în țară și Alma No Fado a cucerit România. Au fost șapte orașe, șapte spectacole cu muzica sufletului și mii de oameni fericiți. Împreună cu Asociația Umanitară Ricardo Caria a ajutat copiii care nu au parte de atâta soare în viața lor. Concertele umanitare au contribuit din plin la realizarea multor vise ale acestor copii.

Ricardo Caria a primit prima chitară la vârsta de 16 ani, iar contactul cu fado l-a luat în timpul facultății, când împreună cu un grup de studenți la inginerie, cânta la festivaluri și participa la concursuri. Este fericit că în România se aduc din nou cântăreți de fado, cum ar fi Dulce Pontes și Mariza.

Ricardo a avut curajul să renunțe la inginerie și să-și urmeze visul de a trăi dintr-o pasiune. Vrea să fie mândru de ce a realizat în viață și să rămână ceva în urma lui.

În 16 decembrie a fost ziua lui de naștere și atunci m-am decis să-i adresez câteva întrebări pentru a realiza un interviu de sărbătoare.

images

Ce nu s-a scris până acum despre tine?

R.C.: Că doresc să îmi fac spectacolul meu de la Sala Palatului din 2018.

Cum ți-a schimbat Vocea României, viața?

R.C.: Pe perioada concursului am hotărât să îmi fac pe spate un ,,tatuaj”. E o amintire dragă mie. Am ales un simbol important pentru mine. Și cred că îmi poartă noroc. M-a marcat în mod pozitiv acest concurs ! 

Care este cadoul cel mai frumos pe care l-ai primit de ziua ta?

R.C.: Nu cred că am așa ceva. Nu am primit lucruri materiale care să fie atât de importante încât să le consider „cele mai frumoase”. În plus, niciodată nu am dat importanță materialului.

Ce îți dorești în acest an de ziua ta?

R.C.: Sănătate în continuare și putere de a lupta pentru visul meu.

Cum ai sărbătorit când ai împlinit 18 ani?

R.C.: Nu imi amintesc…probabil nu am sărbătorit… Tinerețea mea a fost una extrem de liniștită.

Care este ultima ta carte citită ? Care este citatul preferat ?

R.C.: Al cincilea legământ de Don Miquel Ruis și Don Jose Ruis:  Fii impecabil în tot ceea ce spui.

Care sunt planurile pentru anul 2016?

R.C.: Al doilea Turneul național de muzica FADO și multe multe concerte. Pe de altă parte am proiectele  Asociației mele Umanitare pe care vreau să le realizez.

Care este cel mai frumos decor în care ai vrea să cânți?Și cu cine?

R.C.: În cer cu Freddie Mercury.

Cine și ce te inspiră când ești pe scenă?

R.C.: Freddie Mercury, cel mai bun artist pentru mine din toate timpurile, iar iubirea este cea care ma inspiră. Întotdeauna!

Cum ai descrie o femeie la 40 de ani? 

R.C.: Extraordinară.

Timpul trece repede și pentru Ricardo Caria, portughezul care a venit in România pentru prima oară în anul 2005 să lucreze ca inginer mecanic la o companie ce produce subansamble pentru mașini. S-a stabilit la Arad pentru că și-a întemeiat o familie acolo. A început să cânte pe scenă la noi în țară, în anul 2011, iar acest eveniment a fost încă un pas spre cariera de muzician la care visează.

Nimic din ce se întâmplă în viață nu este fără rost. S-a născut în aceeași zi ( 16 decembrie) cu Mariza, celebra cântăreață portugheză și interpretează aceleași piese pe care cu ani în urmă le cânta Amalia Rodriques. Mi-a plăcut cel mai mult Barco negro. Simți cum te inundă soarele…

Ricardo Caria

Mariza

Amalia Rodriques

Sărbătorile bat la ușă. Muzica fado se aude de dimineață în toată casa, iar mesajul lui Ricardo este plin de iubire.

Bună, sunt Ricardo Caria și din tot sufletul meu vă doresc un Crăciun fericit plin de bucurie alături de oameni dragi vouă și împreună să credem că iubirea este răspunsul perfect pentru orice întrebare în lumea asta. 

Vă urez și eu un Crăciun fericit cu multă sănătate ! Acest Crăciun să fie magic pentru voi toți !

(Visited 540 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !