Roz – cuarț și albastru – seren sunt culorile anului 2016

Institutul Pantone din New York, SUA, a anunțat culorile oficiale ale anului 2016.  Dacă în anul  2015, nuanţa-vedetă a fost marsala, culoare similară cu cea a vinului roşu, în 2016  cele două culori principale, care vor da tonul în modă vor fi roz – cuarț și albastru – seren.

Împreună, rozul-cuarţ şi albastrul-seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine. Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design„, se arată în comunicatul oficial potrivit adevărul.ro.

 FCR-SPRING2016-Home-Banner-Img

(Visited 436 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !