Voluntarele Roxana Zereș și Ioana Duma Teodora au câștigat locurile II și III la Concursul de fotografie ,,My postcard to EducationUK”

Voluntarele Roxana Zereș și Ioana Duma Teodora de la Biblioteca Municipală „St. L. Roth” au participat la competiția de fotografie ,,My postcard to EducationUK cu tema „cel mai interesant lucru din viața de elev/student”. Concursul a fost organizat de British Council Romania și au participat elevi și studenți din toate colțurile țării. Cele două eleve ale Liceului Teoretic „Axente Sever” Mediaș sunt în din clasa a XII-a, profilurile Filologie și Matematică – Informatică și fac parte din Programul de voluntariat ,,Voluntarii cărților din Bibliotecă’‘ , implementat de un an de zile la Biblioteca Municipală ,, St. L. Roth”  de PROVOBIS – Centrul de resurse pentru voluntariat, ANBPR și Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș.

Cele două tinere au câștigat locurile II și III și au primit drept premiu un Curs de  limba engleză la British Council România, respectiv un examen IELTS.

my-postcard-to-education-uk

Ce mai bună fotografie a fost câștigată de Nahabedian Ana, de la Liceul de arte plastice ,,N. Tonitza”  din București a primit un premiu care constă într-un pachet de două bilete dus-întors la Londra. 

British Council a selectat alte șapte fotografii care vor beneficia de premii oferite de centrele British Council din București, Cluj și Iași:
• cursuri de engleza pentru fotografiiile clasate pe locul II
• examene IELTS/Cambridge gratuite pentru fotografiile clasate pe locul III

Cu ocazia Expoziției Education UK care a avut loc pe 21 noiembrie 2015 în București, la Hotel Sheraton, organizatorii au căutat fotografii care să ilustreze care este cel mai interesant lucru din viața de elev sau student și de ce ar alege tinerii  să studieze în Marea Britanie.

Fotografiile selectate la acest concurs vor apărea online și în publicațiile British Council. O selecție a celor mai spectaculoase fotografii afost inclusă și în materialele destinate expozanților pentru a fi arătate colegilor din Marea Britanie. Pe baza acestei selecții, un juriu compus din reprezentanți din partea British Council și ai partenerilor la eveniment au ales fotografiile cîștigătoare.

Locul I – Nahabedian Ana

12027800_983936318345114_930883953757610354_n

,,Nu am de gând să îmi explic lucrarea; un profesor – pe care îl urăsc din suflet – ne-a spus la un moment dat că un artist nu trebuie niciodată să își explice lucrările, iar în momentul în care o face, devine mai penibil decât însuși lucrarea sau ceva de genul. A fost singura dată când i-am dat dreptate, tocmai de aceea, tot ce postez aici (fie că sunt picturi,gravuri,fotografii sau accesorii) este la libera exprimare.
Revenind, cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor pentru ajutor, inclusiv persoanelor minunate din fotografie”, scrie Ana pe pagina de Facebook. 

Locul II Roxana Zereș 

12283248_1008632599175522_1170612078_n (1)

Sunt fericită și surprinsă, nu mă așteptam să ies pe locul al doilea și mi-ar prinde bine un curs de engleză pentru a-mi reînnoi cunoștințele”,  a spus Roxana.

Locul III – Ioana Duma Teodora 

12295659_1008787105826738_1519876618_o

Mă gândeam la Roxana că ar fi super să câștige. Am lucrat împreună și am făcut mai multe poze așa că m-am înscris și eu cu una din cele făcute de mine de dragul de a participa. A fost o adevărată surpriză să câștig, iar acum trebuie să învăț pentru examen. Îi mulțumesc Antonelei Barbu, coordonatoarea noastră de voluntari la Bibliotecă, pentru că ne-a îndrumat spre acest concurs și a crezut în noi” , a comunicat Ioana.

,,Programul de voluntariat – Voluntarii cărților din Bibliotecă  din cadrului Proiectului Raftul cu inițiativă – nu înseamnă doar implicarea voluntarilor în campaniile, atelierele și activitățile derulate în Bibliotecă, ci și dezvoltarea lor personală, descoperindu-le astfel aptitudinile și abilitățile în diferite domenii. Vom organiza în anul 2016 mai multe cursuri și expoziții pentru voluntari  atât în Mediaș, cât și în alte biblioteci din țară și îi vom îndruma spre concursuri naționale și internaționale, pentru a dobândi experiență și pentru a-și realiza un portofoliu bogat pentru înscrierea la facultate. Mă bucur pentru ele, însă în același timp îmi pare rău că nu au avut curajul să se înscrie la acest concurs mai mulți voluntari care s-au implicat foarte mult în activitățile derulate în cadrul Proiectului Raftul cu inițiativă. Îi felicit pe toți tinerii care au participat la acest concurs și au demonstrat că au talent’‘, comunică Antonela Sofia Barbu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Medias.

Cele două tinere din Mediaș urmează să susțină cursul, respectiv examenul la Centrul British Council din Cluj Napoca.

foto concurs ioana

(Visited 598 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment