Ziua Femeii – Ziua mea cu vise !

Caut boabele de cafea în cutia magică cu aroma anotimpului preferat. Citesc mesajele dimineţii, răspund la telefoane, primesc fotografii, flori, sărutări, iubire şi fragmente din cărţi,  multe virtuale, pentru că această lume e mai plăcută decât realitatea. Ele transmit un singur mesaj : că astăzi este 8 Martie – Ziua Femeii.

Prepar o băutură energizantă şi mă bucur de o plimbare prin soarele Primăverii. Îmi propun pentru astăzi: să citesc, să zâmbesc şi  să iubesc. Caut rochia potrivită şi o asortez cu masca colorată care  îmi aduce bucurie. Mă răsfăţ cu ultimele bucăţi de ciocolată şi arunc boabele de cafea pe jos, asemeni unui joc cu zarul. Numărul 8 revine în viaţa mea, 8 Martie –  ziua aşteptărilor sau a momentelor neaşteptate.

Am curajul să privesc. Acelaşi zâmbet, aceeaşi privire şi aceleaşi gesturi. Deschid cartea la pagina 17 şi inima îmi bate tare. E prea aproape şi muzica rock mă eliberează din acel joc. Vreau să ornez prăjiturile cu confetti şi să primesc o lalea roşie. Visele se împlinesc când întorc inelul Arabelei !

Las masca deoparte şi încep  să scriu despre mine, dar nu-mi găsesc cuvintele.

Arunc încă o boabă de cafea. E trecut de ora 24.00 şi apare o cifră magică, numărul nouă. Karma sau baba? Numărul 9 îmi arată Calea Vieţii şi cum va fi ziua mea de sâmbătă.

,,La fel ca o pasăre care are nevoie de aripi ca să poata zbura, tu ai nevoie de libertate pentru a putea exista!”  (9)

Şi am zburat pentru prima dată cu avionul, într-o ţară care îmi amintea de povestea cea mai dragă din copilărie: Micuţa sirenă a lui Andersen. Şi am plutit cu balonul la 800 de metri.
Doar deasupra apei pot visa, chiar dacă mi-e teamă de valuri.
Femeia la 40 de ani îşi alege ultima ,,babă” din poveste: numărul 9 = 2+7.
(Visited 378 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

2 comments

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !