BucurIE si zambete o mIE de Ziua Universala a Iei !

De cinci ani sărbătorim la Medias, Ziua Universală a Iei si primim cu bucurIE ziua de 24 iunie si Noaptea de Sanziene.

Povestea Iei a inceput in anul 2013, atunci cand Andreea Diana Tanasescu impreuna cu comunitatea La Blouse Roumaine au impartasit lumii intregi cultura traditionala romaneasca si i-au provocat prin intermediul canalelor de socializare, pe toti oamenii sa imbrace IA si sa o posteze pe internet., indiferent de tara in care s-au aflat.

Mediasul a fost cuprins de frumusetea acestei povesti si a fost scrisa PledoarIA pentru IE, deschizandu-se astfel multe cufere ale bunicilor, uitate in podul caselor si lasand sa se vada in toata splendoarea, costumul popular romanesc purtat de peste 100 de ani.

Prima editie a Zilei Universale a Iei a fost organizata in orasul nostru, de catre Cristina Pustai, Diana Moga si comunitatea doamnelor iubitoare de frumos si a domnilor care indragesc trupa ARHAIC si grupul MOTTO. Comunitatea I LOVE MEDIAS a fost prezenta si s-a implicat de la cel mai mic pana la cel mai mare indragostit de IA traditionala romaneasca. Covoarele, coronitele de Sanziene, expozitiile de Ii si produse lucrate manual de catre artistii locali si de catre voluntarele de la Crucea Rosie au fost cele care i-au atras pe medieseni la Hanul Greweln.

In al doilea an, hora celor care au purtat IA s-a mutat la Hotelul Binder Bubi si am avut placerea sa-i intalnim pe frumosii interpreti de muzica populara locali si din zona Tarnavelor. In fiecare joi, mandrele fete si femei imbracate in Ii au mers la Botorca dupa Sanziene si au impletit cosite si coronite cu aceste flori magice.

In al treilea an s-a alaturat pentru a sarbatori Ziua Universala a Iei la Medias si Primaria Municipiului Medias. L-au invitat pe maestrul Grigore Lese sa ne ia de mana si sa ne intoarca la simplitate si la semne cusute. Am citit carti despre cum putem trai frumos, am ascultat sunetul ploii si al vantului printre iile frumos croite in Atelierul de BroderIE si am plans usor la doinele cantate cu sufletul de catre artistii indragiti.

 

 

(Visited 98 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment