Lansare de carte ,,Dinamica Iecturii”- eseuri critice şi didactice, autor prof. Ana Boariu

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș anunţă apariţia în cadrul colecţiei „Scriitori Medieşeni” a volumului de eseuri critice şi didactice intitulat ,,Dinamica lecturii”, semnat de doamna prof. Ana Boariu.

Cartea va fi lansată la Biblioteca Municipală ,,Stephan Ludwig Roth”, joi, 25 februarie 2016, ora 18.00.

,,Două linii directoare se impun în toate aceste eseuri didactice şi critice.Prima este preocuparea doamnei profesoare pentru cultivarea plăcerii lecturii, pentru stimularea gândirii critice şi analitice a elevului, pus faţă în faţă cu textul dezvăluitor de sensuri, revelator de fapte de viaţă la care are acces, mai mult sau mai puţin, prin experienţa de viaţă obişnuită.Această plăcere duce la comprehensiune, la înţelegerea textului/a operei literare ca alt mod de percepţie a realităţii. A doua linie urmărită consecvent în toate eseurile este cea a valorilor şi atitudinilor pe care Ana Boariu le subsumează consecvent fiecărui demers didactic. Fiecare contact cu textul literar trebuie să provoace reflecţia şi interogarea, căutarea sensului şi clarificarea parcursului existenţial al fiecărui cititor. Ceea ce urmăreşte profesoara Ana Boariu este această conciliere a tânărului cititor cu el însuşi şi cu lumea, într-un demers progresiv şi constructiv.” argumentează doamna prof. Florica Sereşeanu în prefaţa cărţii.

12687815_942056432568529_1534341935878797324_n

(Visited 176 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment