Anul 2016 va începe cu magia muzicii FADO : „Fado of the World”

Anul 2016 va începe cu magia muzicii FADO, muzica emblemă a Portugaliei, care a cucerit o lume întreagă și, de asemenea, a devenit apropiată de inima românilor.

Îndrăgitul artist portughez Ricardo Caria va petrece Anul Nou,  într-o locație de vis,  în Oradea, la Double Tree by Hilton Oradea, cântând muzică FADO pentru invitați ! După ce va susține două spectacole într-un cadru mai intim, în Arad, Ricardo va pregăti al doilea turneu prin țară, pentru a promova albumul său ,,Alma no Fado”. S-a născut în aceeași zi ( 16 decembrie) cu Mariza, celebra cântăreață portugheză și interpretează aceleași piese pe care cu ani în urmă le cânta Amalia Rodriques. Mi-a plăcut cel mai mult Barco negro. Visăm pe ritmuri portugheze. Nu trebuie decât să închizi ochii…și să te lași cucerit de o voce deosebită ! Close your eyes…

 

În luna februarie ne vom bucura să o revedem pe Ana Moura la București. Sonorități portugheze rafinate vor fi alături de încântătoarea cântăreață de muzică fado, Ana Moura, într-un concert vibrant, ce va avea loc la Sala Palatului, pe data de 27 februarie 2016, începând cu ora 20.00.

Evenimentul face parte din turneul de lansare al noului album al artistei ce se intitulează ,,Moura” .

Ana Moura, la ora actuală cea mai tânără solistă de muzică fado, premiată în 2008 cu două distincții Amalia Rodriguez la categoria ,,Cea mai bună interpretă” și anul trecut pentru ,,Desfado”, la categoria ,,Cel mai bun album”. Ana Moura revine în București cu un suflu proaspăt, combinând perfect piesele fado cu influențele pop music. Aceasta va interpreta și cântece de pe noua creație ,,Moura”, dar și compoziții deja cunoscute de publicul român, precum Leva-me aos Fados, Até ao Verão sau O Fado da Procura.

Piesa mea preferată este cea despre Ziua liberă ! 🙂

Mariza, cântăreaţa portugheză supranumită „regina muzicii fado“ va promova ultimul ei album ,,Mundo”, al șaselea album. Îmbinând poezia muzicii folk portugheze, cadenţele arabe cu ritmurile africane şi braziliene, Mariza a început să cânte de la o vârstă foarte fragedă, remarcându-se pentru prima dată la concertul de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado a acelor ani, Amalia Rodrigues. Povestea de succes începe în anul 2001, odată cu lansarea albumului de debut, „Fado em Mim“, pentru care a primit patru discuri de platină în Portugalia, notează Mediafax.

Mariza apresenta Mundo!

Albumul Mundo va fi promovat începând cu 15 martie 2016 la Londra, apoi în Polonia și Slovenia.

FADO înseamnă, în latină, destin soartă. Este o muzică tradiţională, care se cântă în locuri mici, intime, întunecate, cu o chitară portugheză şi un pahar de vin roşu.

Fado este o muzică ce îţi atinge sufletul. Când ascultăm FADO, Ricardo, Ana şi Mariza ne vorbesc despre sentimentele tuturor oamenilor. Limba portugheză este magică, muzicală și sensibilă.  Fado este o muzică fără frontiere, fără limite, iar anul 2016 va fi magic pentru fiecare dintre noi, dacă ascultăm acest gen de muzică.

La Mulţi Ani,  iubitorilor de FADO și artiştilor care aduc o chitară portugheză lângă inimile noastre ! 

Sursa: adevarul.ro

(Visited 216 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment