Dieta Dukan și Etapa de croazieră

Dragele mele, sper că v-ați obișnuit cu Dieta Dukan și ați văzut primele rezultate. Primul kilogram a fost dat cu succes, fără să murim de foame, nu-i așa?

Sunteți pregătite ?

Începem Etapa de Croazieră, în care alternăm două regimuri: unul de proteine + legume și unul doar de proteine, precum în perioada de atac, până când ajungeți la greutatea dorită.

Vă amintiți graficul postat ? Urmează o perioadă în care trebuie să rezistați tentațiilor culinare și să fiți perseverente.

nova-versao-da-dieta-dukan-tabela-cardapio

courbes_generator

Ce se poate consuma în perioada de croazieră?

Toate mâncărurile care au fost permise în perioada de atac continuă a fi permise și în această perioadă și fără nici un fel de restricție în privința cantităților. Puteti continua să consumați oricâte dintre proteinele mentionațe oricât de des doriți, în toată perioada de croazieră.

Legumele permise sunt următoarele:  sparanghel, vinete, sfeclă, sfeclă roșie, brocolli, morcovi (puțini), țelină, ciuperci, varză de toate felurile (de Bruxelles, conopidă, gulie, varză roșie), miez de palmier, castravete, dovlecei, andive, spanac, fenicul, salata creață, fasole verde, napi, ceapă, măcriș, praz, ardei iute, dovleac, ridiche, toate sortimentele de salata verde, soia și roșii.

Sunt interzise alimentele amilacee precum: cartofii, orezul, porumbul, mazărea, fasolea și lintea. Nu este permis avocado, care nu este legumă, ci fructă care este extrem de grasă.

Cum se pot prepara legumele?

Legumele menționate mai sus pot fi consumate crude. Atentie mare!

În decursul perioadei de croazieră va trebui să creșteți doza de ovăz la 2 linguri pe zi.

Recent Doctorul a adăugat o altă categorie de alimente permise în decursul dietei: fructele Goji. Acestea nu sunt obligatorii. Ele sunt recomandate deoarece au mulți antioxidanți în compoziție care sunt buni pentru sănătate. Dar, trebuie retinut că acestea au și destul de mult zahăr, așa că dacă le veți consuma, nu depășiți vă rog cantitățile recomandate care sunt:

  • o lingură de fructe goji pe zi în zilele de PP
  • 2 linguri fructe goji pe zi în zilele de PP+PL

OBLIGATORIU:

  • Alternarea între alimentele din perioada de atac și zile în care se consumă proteine + legume
  • Cel putin un litru și jumătate de apă pe zi
  • Două linguri de tărâțe de ovăz pe zi
  • 30 de minute de mers pe jos obligatoriu pe zi

Dacă consumăm și fructele goji, dieta devine chiar mai ușor de ținut ! Yamii !

Vă urez succes și mai vorbim peste câteva zile !

Sursa: http://dietadukan.ro

(Visited 768 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment