Artiștii și jurnaliștii români solidari cu victimele incendiului din Clubul Colectiv

Cântăreţii și jurnaliștii români se declară solidari cu victimele incendiului care a avut loc în 30 octombrie a.c., în Club Colectiv din Bucureşti. Mulţi dintre ei au postat mesaje de susţinere şi condoleanţe pe reţeaua de socializare Facebook și au reprogramat concertele pe care trebuiau să le susțină în această perioadă.

În semn de omagiu pentru victimele incendiului, artiștii și jurnaliștii şi-au actualizat poza de profil cu o fotografie complet neagră.

Corina  și-a schimbat poza de profil cu una complet neagră. ,,În seara asta le cântăm în gând, lor, celor dispăruți.” Avea concert la Tg. Mureș. A aprins doar o lumânare și a rostit o rugăciune. Pe pagina de Facebook a postat mesajul următor: ,,Tragedia de aseară de la clubul Colectiv din București arată că incompetența și nepăsarea au devenit deja criminale. Poate învățăm ceva din asta!!! Doamne ajută! Condoleanțe familiilor îndoliate și sănătate celor care au fost si mai pot fi salvați! Dacă puteți mergeți să donați sânge!

Eduard CRBL şi-a schimbat poza de profil cu una complet neagră sub care a scris „Explozie în clubul Colectiv din Bucureşti. 26 persoane au decedat şi peste 140 au fost rănite. Condoleanţe! Să ne rugăm pentru cei ce sunt în viaţă şi sunt răniţi!

Pe pagina câștigătorului de la Next Star, Omar Arnaout este postat nu doar un mesaj de condoleanțe, ci și unul de respect pentru SMURD.

,,Mă trezesc și văd haos cu ce s-a întamplat ieri în Colectiv. Consider că cei de care trebuie să ne pară rău sunt părinții. Am văzut un video despre cum se distrau oamenii în Colectiv și să mă ierte Dumnezeu…Dar ăla era risc total, în orice secundă te-ai uita la video. Mulți  oameni spun că nu muzica era de vină. Nu sunt rasist în muzică, dar dacă ar fi ascultat o altfel de muzică acolo, nu era nevoie de flăcări în exces. Da, rock-ul asta cere. Însă, ce să zic?Păcat. Dumnezeu să-i ierte !  Condoleanțe familiilor îndoliate.

Verisoara lui Omar,  DR Amal Arnaout (Amura) este una dintre persoanele care a ajutat la tragedia din Colectiv.

,, Așa trebuie să fim, să ne ajutăm semenii când au nevoie! Sunt mândru de tine! Respect SMURD Respect dl Raed Arafat!

12118794_950319698381265_4865210558575601371_n

Poza de profil a fost schimbată și de artiștii Delia, Pepe, Lora . Toți au postat mesaje de condoleanțe și numere de telefon pentru a dona sânge.

Aceeaşi imagine a postat-o, la fotografia de profil şi tânara Nicole Cherry. Nicole postează mesaje de condoleanțe și îi îndeamnă pe oameni să doneze sânge. Ar fi vrut să doneze și ea, însă nu are încă 18 ani pentru a dona sânge și nici greutatea necesară.

Florin Chilian a postat numerele de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informaţii despre starea victimelor alături de un mesaj, în care îi îndemnă pe toţi cei care îi vizitează pagina, să meargă la să doneze sânge. „Există 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 şi 021.312.25.47. Centrul de donare de sânge de pe doctor Felix a fost deschis acum 5 minute, situaţia fiind de urgenţă. Eu deja completez fişa. PS: să aveţi un act de identitate. Buletin sau paşaport. PPS: cu 24 de h minim înainte să nu fii băut alcool„, spune artistul.

Andreea Bănică îşi îndeamnă fanii să aprindă o lumânare şi să se roage pentru tinerii morţi în incendiul din Clubul Colectiv. „Să aprindem o lumânare şi să ne rugăm pentru tinerii morţi în tragedia din capitală….Dumnezeu să-i odihnească! Am rămas fără cuvinte…„, spune artista.

Şi Andra Măruță apelează atât la fani, cât şi la cunoştinţe, să meargă să doneze sânge pentru cei care au nevoie. „Dumnezeu să aibă grijă de ei! Știu că am mulți fani și prieteni, așa că vă rog, să dăm o mână de ajutor să donăm sânge pentru cei care au nevoie! Sunt 155 de răniţi care au nevoie de sânge în urma accidentului ce a avut loc în Bucureşti. Cei care vor să doneze pot veni de la ora 8.00, la Centrul de transfuzii din Bucureşti, de lângă Piaţa Victoriei, doctor Caracaş nr.2 şi la Centrul de donare de la Spitalul Universitar. Tot respectul pentru toţi cei care merg să doneze!
Pentru a dona trebuie să aveţi:
1. Vârsta între 18 şi 65 de ani. Sunt menţiuni speciale pentru cei care donează pentru prima dată la peste 5o de ani.
2. Greutatea de cel puţin 50 de kilograme;
3. Temperatura mai mică de 37,5 grade Celsius;
4. Stare generală bună, cu discernământ prezent, fără semne de intoxicaţie cu etanol sau droguri, subnutriţie, icter, cianoză, dispnee, anemie.
„, a spus Andra.

Andreea Bălan, află în Statele Unite pentru o serie de concerte, a postat şi ea un mesaj de condoleanţe familiilor şi urări de sănătate pentru răniţii din accident. „Cuvintele sunt de prisos…. Condoleanţe familiilor… Sincere urări de sănătate răniţilor …Să lăsăm ura, să lăsăm ironiile și să stăm câteva minute în liniște și să ne gândim la toți cei care suferă, au suferit și la cum putem să ajutăm și să facem să nu se mai repete așa ceva în istoria României.„, a transmis cântăreaţa.

Andreea Bănică a postat mesajul: ,, Să aprindem o lumânare și să ne rugăm pentru tinerii morți în tragedia din capitală….Dumnezeu să-i odihnească! Am rămas fără cuvinte…

Teo Trandafir s-a alăturat acestui gen de iniţiativă dând share listelor cu persoane rănite, dar şi unor materiale despre incendiu ale unor martori sau declaraţii la cald ale unora dintre procurorii care se ocupă de caz.

,,Site-urile din grupul „TEO” au ales să respecte decizia de a intra în DOLIU NAȚIONAL,  deși internetul nu este afectat de lege. Am hotărât să fim primii care iau această inițiativă din respect pentru toate victimele. De asemenea, politica editorială a siteurilor noastre a fost modificată pentru următoarele trei zile și vom renunța la publicarea articolelor care nu își au locul în această perioadă. Cred că în aceasta perioada este nevoie de puțină liniște și concentrare la ce s-a întâmplat. Vă mulțumesc! Teo si Echipele

Posturile de Radio: Radio Zu, Radio Enigma România, Radio România și cele TV Antena 1 , TVR 1, Pro TV sunt alături de familiile îndoliate și transmit  informații importante pentru cei care doresc să ajute.

Mesajul jurnaliștilor de la postul de radio, Radio 21 este:

,,Întreaga echipă Radio 21 este alături de familiile celor aflați acum în suferință și își îndreaptă toate gândurile bune spre cei aflați în spitale în urma incendiului de vineri seară din clubul ‪#‎Colectiv‬ din Bucureşti.

Familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care şi-au pierdut viaţa!

Radio România Cultural ar fi sărbătorit  Ziua postului de radio. Însă au pus drapelul în bernă. ,,Bună dimineața! Clădirea radioului m-a întâmpinat cu un drapel în bernă. Este doliu național astăzi. În holul de la intrare, pe un ecran, am citit „La multi ani Radio România”. Da, azi e sărbătoarea radioului. Din respect pentru cei afectați de tragedia din București, am ales să nu sărbătorim. Vom fi doar simplu, omenește, unii lângă ceilalți”, se comunică pe pagina de Facebook a postului de radio.

În județul Sibiu și-au schimbat fotografia de profil și au adresat mesaje de condoleanțe, atât jurnaliști, cât și bloggeri: Isabela Păulescu, corespondent AgerPress, Mircea Hodârnău de la Mediaș News Blog, Feri Teglaș de la Vitamina Marketing, Cristina Pustai de la Crucea Roșie, Adriana Muntean de la Radio Mediaș 725.

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morţi şi peste 150 de răniţi.

Sursă foto: pagina de Facebook a lui Omar Arnaout.

(Visited 204 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !