BuniNet. Punct și de la capăt în anul 2016 – 4 cursuri noi la Bibliotecă

Anul acesta se împlinesc 9 ani de zile de când la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth” sunt organizate cursuri dedicate seniorilor în cadrul Proiectului ,,BuniNet – Bunicii învață pe internet”.

Anul acesta se împlinesc 9 ani de zile de când la Biblioteca Municipală ,,St. L. Roth” sunt organizate cursuri dedicate seniorilor în cadrul Proiectului ,,BuniNet – Bunicii învață pe internet”.

Până acum au fost instruite peste 1.000 de persoane, care au venit în cadrul Departamentului CIP – Biblionet pentru a participa atât la cursuri, la sesiunile de informare, cât și la alte activități dedicate seniorilor.

,,În fiecare an au fost introduse cursuri noi, iar de anul acesta, seniorii vor avea și un Cerc de călătorii, în care vor fi prezentări video ale destinațiilor de vacanță, întâlniri cu reprezentanți ai agențiilor de turism și oferte pentru persoanele aflate în pensie. Nu vor lipsi expozițiile de fotografii realizate de seniori în timpul călătoriilor pe care le-au organizat și nici împrumutul de cărți pentru vacanță, pliante și informațiile despre cum să găsești destinația potrivită’’, comunică Lucian Teodor Costea, director al Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș.

Timp de 9 ani de zile, seniorii au avut parte de 6 cursuri și în funcție de nivelul ales au învățat să caute informații, să realizeze filme în Movie Maker și prezentări în PowerPoint. Astfel, cele peste 1.000 de persoane au beneficiat de următoarele cursuri:

  1. Cursuri de mesagerie electronică
  2. Cursuri de fotografie
  3. Cursuri de Skype
  4. Cursuri de Office Publisher
  5. ABC-ul pe Facebook
  6. Curs de realizare a unui BLOG

,,Pregătim la Cip – Biblionet,, patru cursuri noi pentru BUNINEȚI. Două dintre cursurile din acest an sunt axate în special, pe socializare și petrecerea timpului liber: Cursul de dans, cel de handmade – terapie pentru seniori, iar celelalte două: Curs de învățare a limbii engleze pentru începători și Caietul de rețete în WORD sunt organizate în urma solicitărilor seniorilor și a nevoilor lor. Voi lucra împreună cu voluntarii la suportul de curs și sper să îi implic în acest an și pe ei, pentru a le oferi posibilitatea să-și dezvolte capacitatea de comunicare și de lucru cu persoane adulte’’, comunică Antonela Sofia Barbu, manager al Proiectului BuniNet – Bunicii învață să comunice pe internet.

Pentru a participa la aceste cursuri, trebuie să ai fișă electronică la Bibliotecă, care costă 7 lei conform Hotărârii de Consiliu și să te înscrii până la data de 29 ianuarie 2016.

Cursurile vor începe luni, 1 februarie 2016 și se vor desfășura în fiecare lună, timp de o săptămână. Ordinea de predare a cursurilor se va face în funcție de numărul de persoane interesate. Fiecare grupă va fi formată din 10 seniori, iar sesiunile de curs este adaptat nevoilor cursanților. Astfel, ei pot opta pentru programul desfășurat între orele 10.00 – 12.00, sau pentru cel desfășurat între orele 13.00 – 15.00.

(Visited 345 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !