Cum poți să ajungi prințesă în “Regatul Sudanului de Nord” din Africa ?

Un articol impresionant preluat de pe HOTNEWS despre cum poți să ajungi prințesă în “Regatul Sudanului de Nord” din Africa. Mulțumesc frumos !
Jeremiah Heaton se juca cu fiica sa în Virgina, Statele Unite, când aceasta a întrebat dacă poate fi o prințesă adevărată. Heaton, tată a trei copii, care lucrează în industria minieră, nu a vrut să îi facă promisiuni false fiicei sale, dar cu toate acestea i-a spus că da, poate fi o prințesă.
“Ca parinte, uneori faci lucruri pe care nu ți le imaginai”, a spus Heaton, citat de Washington Post.După câteva luni, Jeremiah călătorea prin întinderile pustii din sudul Egiptului, ajungând pe o bucată de 800 de kilometri pătrați de deșert arid. Acolo, pe 16 iunie, atunci când fiica sa Emily împlinea șapte ani, a plantat un steag albastru, cu patru stele și o coroană pe un deal stâncos. Regiunea, o întindere de nisip de-a lungul frontierei sudaneze, s-a transformat din ceea ce localnicii numeau “Bir Tawil” în ceea ce Heaton și familia sa numesc “Regatul Sudanului de Nord”.Acolo, Heaton s-a autoproclamat rege, iar Emily este prințesă.

“Am vrut să le arat copiilor mei ca voi merge literalmente până la capătul pământului pentru a le face dorințele și visele realitate”, a spus Heaton.

Sheila Carapico, profesor de științe politice și studii internaționale la Universitatea din Richmond a explicat că Heaton are nevoie de o recunoaștere juridică din partea țărilor vecine, a Organizației Națiunilor Unite sau a altor grupuri pentru a avea controlul politic efectiv al terenului.

Heaton, care a candidat pentru o poziție în Congres și a pierdut, plănuiește să ceară asistență Uniunii Africane pentru a stabili oficial Regatul Sudanul de Nord.

Reprezentanții ambasadelor Egiptului și Sudanului din Washington nu au comentat încă această situație.

Heaton spune că revendicarea teritoriului Bir Tawil este legitimă. El susține că plantarea steagului, proiectat de copiii săi, este exact modul în care au fost revendicate de-a lungul istoriei multe alte țări, inclusiv ceea ce a devenit acum Statele Unite. Diferența crucială, potrivit bărbatului, este că aceste cazuri istorice de imperialism au fost acte de război, în timp ce al lui este un act de dragoste.

După ce i-a promis fiicei sale că va fi printesa, Heaton a început să caute online terenuri nerevendicate din întreaga lume. În căutarea sa, acesta s-a concentrat pe termenul latin “terra nullius”, care înseamnă “teren care nu aparține nimănui”. În acest mod, Heaton a găsit informații referitoare la Bir Tawil, unde a descoperit că o dispută de frontieră dintre Egipt și Sudan a lăsat teritoriul nerevendicat.

Cercetarea a ajuns în punctul în care tatăl a trebuit să ceară autorităților egiptene permisiunea de a călători în acea zonă. “Mi-a fost teamă că merg într-un mediu toxic”, a spus Heaton.

După ce a primit permisiunea, bărbatul s-a dus în Egipt și a petrecut câteva zile acolo, înainte de a se îndrepta spre Bir Tawil. Perspectiva sa asupra regiunii s-a schimbat foarte repede.

“Nu pot sublinia cât de bun și generos este poporul egiptean”, a spus Heaton.

Următorul pas în planul americanului este de a stabili relații pozitive cu Sudanul și Egiptul și transformarea “regatului” său într-un centru de producție agricolă, asa cum vrea fiica sa Emily.

image-2014-07-15-17677747-41-colaj-foto-jeremiah-heaton-fiica

Sursa: www.hotnews.ro si www.adevarul.ro

(Visited 284 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !