În Anul Dragonului mergem în cafenelele din China

Vă invit în această dimineață să ne bucurăm de începerea Anului Nou Chinezesc, Anul Dragonului. În timp ce unii chinezii servesc Tortul tradițional din orez împreună cu familia și  beau ceai verde,  alții savurează o cafea în orașele mari împreună cu prietenii servind alte mâncăruri tradiționale și privind spectacolele stradale. De ce nu sunt obișnuiți chinezii cu aroma cafelei?

Pentru că „potrivit datelor istorice, abia în anul 1884 au început să se planteze arbori de cafea în China, mai precis în insula Taiwan. În 1892, un misionar francez a adus, pentru prima dată, cafea din Vietnam, în partea continentală a Chinei. În anii ’20-’30 ai secolului trecut au început să apară cafenele în coloniile britanică, franceză şi japoneză ale municipiului Shanghai, iar cafeaua era numită de locuitorii acestui oraş drept „tinctură împotriva tusei”. Cultura cafelei de atunci era caracterizată printr-un stil colonialist.

La sfârşitul anilor ’90 ai secolului trecut, lanţul de cafenele „Starbucks” a intrat în China, astfel a savura o ceaşcă de cafea a devenit o modă pentru chinezi. În prezent, se înregistrează în ţara noastră o creştere rapidă a consumului de cafea.

Deşi China nu se poate compara cu ţările occidentale în ceea ce priveşte piaţa de cafea, există un mare potenţial în ce priveşte consumul de cafea în rândul chinezilor. The Wall Street Journal a relatat, că „Starbucks”, compania americană a relansat  proiectul de extindere în China. După părerea unor specialişti, China ar putea deveni cea mai mare piaţă de cafea din lume.” (sursa http://romanian.cri.cn/221/2011/11/25/1s122628.htm)

Știați că puteți servi Tortul de Anul Nou în Mediaș ?

Vă recomand să intrați în Restaurantul ZEN !

(Visited 180 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !