Laura Baban a găsit titlul pentru al treilea TIC: ,,Domnul Tic și o iubire până la soare și înapoi”

Dragă Laura,

am așteptat să pătrundă lumina în camera mea pentru a scrie despre tine.

Cine ești tu, fată cu părul în vânt, care pedalezi pe bicicletă cu un cățel în coș ?

Cine ești tu, fată îmbrăcată în rochii de poveste, care împrăștii petale de zâmbet ?

Cine ești tu, fată cu codițe împletite, care mângîi și îmbrățișezi un TIC ?

Cine ești tu, Laura Baban ?

Caut și caut până te găsesc ascunsă în spatele unui copac. Te strig, dar alergi prin lumina toamnei și în urma ta lași un covor auriu. Strig apoi un nume drag ție, drag mie…TICCCC !

Dintr-un morman  de frunze cu povești, apare un cap de cățel. Se scutură și aleargă să te caute. Te găsește, sare în brațele tale, te linge de bucurie și dă din coadă repede, ca un mesaj morse: Vinooo, cu mine !

Alergi după el și ne întâlnim într-o lume cu litere, cu fotografii și cu multe emoții.

Îți scriu și tu îmi răspunzi cu același zâmbet pe care îl întâlnesc în cărțile tale. Îți mulțumesc, fată a lui TIC !

………

Laura Baban este o tânără scriitoare născută în orașul Gheorgheni, acum 27 de ani. Lucrează ca Social Media Specialist și scrie texte de copywriting. Are câteva brand-uri de care se ocupă zi de zi.  Din asta trăiește, așa câștigă banii pentru călătorii, pentru chirii și mâncare, dar și pentru  recompensele lui Tic. În prezent, stă în Konstanz, în Germania și are grijă de doi căței: Janosch și Tobi. Postează zilnic fotografii despre lucrurile minunate care li se întâmplă celor trei: Laura, Tic și Andrei. Din când în când pe pagina Domnului TIC, apare în toată splendoarea lui, câinele Janosch. TIC mârâie, dar cu drag ! 🙂 Sunt foarte multe aprecieri și comentarii, ca și cum întreaga lume este conectată la viața lor. Nici o zi fără TIC, nici o zi fără Laura ce poartă la gât aparatul de fotografiat al lui Andrei. Nici o zi fără Andrei ! Nici o zi fără cei trei ! 🙂

12042915_10207030048603723_2295042193557185053_n

Laura cu TIC și Tobi

12046734_10207015875009392_4229458932208393110_n

Andrei cu Tic

12096559_10206999240513540_3347231751894231727_n

Janosch

Laura Baban este cea care ne demonstrează câtă influență poate avea o rețea de socializare și în lumea celor care citesc o carte.

Povestea celor trei mușchetari, cum i-am numit în recenzia celui de-al doilea volum, este impresionantă, deoarece Facebook-ul este considerat de multă lume o pierdere de vreme sau nociv când petreci deja prea mult timp în fața computerului.

Și totuși, cartea despre Domnul TIC a prins viață pe această rețea de socializare, când o jurnalistă pe nume Dana Bălan i-a scris într-un mesaj: ,,Laura, ce-ar fi să-ți aduni textele de pe Facebook și să scoți o carte? Ai deja punct culminant, pierderea și găsirea lui Tic!”.

Ideea îi venise în contextul întâmplărilor cu câinii vagabonzi despre care se spunea că l-au ucis pe Ionuț, copilul de 4 ani. Era în desfășurare o campanie violentă împotriva câinilor. Iar o carte cu un cățel ar mai fi îndulcit poate imaginea lor în ochii oamenilor.

Această idee a prins sămânță și a înflorit. Cartea Domnul Tic și alte iubiri de pe Mușatini a avut 100 de susținători, iar la editarea celui de-al doilea volum Domnul Tic și alte iubiri de prin lume au venit alături de Laura, în jur de 200 de prieteni.

În prezent, Laura a vândut 1.500 de exemplare din cele două volume cu TIC și știe ce titlu va avea al treilea volum.

Cărțile Laurei sunt frânturi din sufletul ei. Sunt povești cu lipici pe care să le păstrezi pe noptiera de lângă pat. Nu sunt cărți pe care să le pui în bibliotecă și să le uiți acolo, pe ultimul raft, la sectorul ,,cărți citite”.  Nu sunt doar despre un cățel creț și maroniu care s-a îndrăgostit și a fugit după o cățelușă pechineză. Nu sunt doar despre iubire cu sirop de arțar sau cu petale de trandafiri.

Cărțile Laurei Baban sunt vii. Sunt cu râs zgomotos, cu lătrături, cu mieuneli și dezmierdări, cu alintări și cu lacrimi.

Cu mâna pe inimă pot să scriu: Domnul TIC este prima poveste pe care am citit-o eu ( pe Dulci a lui Puric am descoperit-o după 2 zile ! ), despre un cățel care există în realitate, pe care îl văd dimineața și seara pe Facebook, pe care îl aud cum latră în clipurile postate. Când închizi al doilea volum, îl vrei pe al treilea, pe al patrulea…și tot așa pentru că TIC e acolo și dă din codiță noi povești.

Multă lume m-a întrebat despre Laura, cine este Laura.

De accea, am realizat un interviu cu Laura Baban, prin intermediul internetului despre cărți și viitor.

Ce poti spune despre al doilea volum? Câți căței ai reusit să ajuți?

Laura Baban: Deocamdată am donat doar din banii strânși din vânzarea primei cărți. Pentru a doua carte am avut vizată o asociație, dar în urma unui scandal în care a fost implicată pe Facebook m-am hotărât să amân donația, ca să pot să cercetez situația. Bănuții se strâng în continuare și 5% din prețul fiecărei cărți se duc la cățeii mai puțini norocoși ca Tic. Acei bani sunt ai cățeilor, fie că fac parte din asociața asupra căreia m-am oprit, fie că sunt căței din altă parte.

Scrii la al treilea volum. Cum se va intitula și când preconizezi că îl vei edita?

Laura Baban: Al treilea volum se va numi ,,Domnul Tic și o iubire până la soare și înapoi”, dar nu știu când mă voi apuca, pentru că încă nu i s-a întâmplat finalul. Mi-aș dori să fac lansarea tot în vară, așa cum s-a întâmplat la primele două cărți, dar nu e musai. ,,Domnul Tic” e un proiect care merge în pași de suflet și nu ne grăbim nicăieri.

 De ce cărțile tale se găsesc doar pe Shop Savoia?

Laura Baban: Pentru că ei mi-au donat distribuția cărții. Savonia nu pretinde nicio parte din prețul cărții, pentru a ajuta astfel Proiectul ,,Domnul Tic” să meargă mai departe.

Câte exemplare ai reușit să vinzi și care ar fi costurile pentru al treilea volum?

Laura Baban: Până acum s-au vândut 1500 de exemplare din ambele volume. Cât despre a treia carte, n-am încă idee, căci așa cum am învățat la a doua carte, mereu ai surprize când a trecut un an de când ai vorbit ultima oară cu tipografia.

Îți mulțumesc Laura, fata lui TIC.

Îmi amintești de un cântec vechi . Poate îl vei asculta la picup ! Si Laura…si Laura…

Te îmbrățișăm !

Un alt interviu găsiți pe acest site ! Mulțumesc !

Sursă foto: Facebook

(Visited 777 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment