Fundaţia Vodafone anunţă câştigătorii programului „Voluntar de profesie”, ediţia 2012

Fundatia Vodafone Romania a selectat 14 persoane dintre candidatii externi, pentru programul „Voluntar de Profesie”, suplimentand cu 2 locuri numarul anuntat initial Acestia vor lucra in ONG-urile pentru care au optat, pentru o perioada de 6 luni in perioada septembrie 2012- martie 2013 Aproximativ 200 de persoane au aplicat online pentru programul „Voluntar de profesie”, editia din acest an Bucuresti, 28 iunie 2012 –

Pentru editia din acest an, Fundatia Vodafone a selectat 14 persoane dintre candidatii externi, pentru programului „Voluntar de profesie”, suplimentand cu inca 2 voluntari numarul anuntat initial. „Editia din acest an s-a bucurat de foarte multe proiecte bune, cu un impact mare asupra beneficiarilor organizatiilor non profit alese in program. Acesta a fost si motivul pentru care juriul a hotarat sa mareasca numarul castigatorilor la 14, pentru a da o sansa celor care si-au propus prin proiectul lor, sa schimbe viata beneficiarilor ONG-ului ales. Prin acest program, Fundatia Vodafone ofera posibilitatea si angajatilor Vodafone sa lucreze timp de sase luni intr-o organizatie non profit.

Procesul de selectie intern inca nu s-a finalizat, asadar la sfarsitul lunii august vom sti exact care sunt toti castigatorii acestei editii”, a spus Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs. Voluntarii selectati au varste cuprinse 21 si 54 de ani, sunt de profesie economist, psihopedagog, asistent medical, specialist marketing, profesor, arheolog sau asistent social, iar organizatiile non profit pe care le-au ales sunt: Asociatia Little People Romania, Asociatia Sfantul Stelian, Fundatia Cristian Serban Timisoara, Asociatia Daruieste Viata, Asociatia Hopes for life, Fundatia Sfantul Dimitrie, Asociatia Nationala a Bibliotecilor si Bibliotecarilor Publici din Romania, Asociatia Charity Works, Asociatia Mediasul pentru Cultura, Asociatia Hercules, Asociatia Speromax Alba, Fundatia Chance for life, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau si Asociatia SOS Infertilitatea.

Proiectele cu care cei 14 voluntari au castigat acopera domeniile sanatate, educatie, prevenirea abandonului familial si se adreseaza unui numar mare de beneficiari: copiilor bolnavi de cancer, tinerilor cu handicap, persoanelor afectate de scleroza multipla, tinerilor seropozitivi, persoanelor bolnave de hemofilie, batranilor, copiilor aflati in risc de abandon, cu parinti plecati la munca in strainatate si persoanelor care se confrunta cu probleme de infertilitate. Lista completa a castigatorilor programului Voluntar de profesie este disponibila pe www.facebook.com/fundatiavodafone. Fundatia Vodafone asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Acestia isi vor desfasura activitatea in organizatiile non profit alese in perioada septembrie 2012 – martie 2013. Cei 14 castigatori au fost selectati dintr-un juriu format din membrii Board-ului Fundatiei Vodafone Romania. In program s-au inscris aproximativ 200 de persoane. Mai multe detalii despre programul „Voluntar de profesie” sunt disponibile pe pagina online dedicata Fundatiei Vodafone Romania, www.fundatia-vodafone.ro.

Programul „Voluntar de profesie” a fost lansat de Fundatia Vodafone Romania in 2010. In cei doi ani, 30 de voluntari au lucrat pentru organizatii non profit din toata tara. Acestia au efectuat 25.000 de ore de voluntariat pentru copii cu dizabilitati, autism, copii aflati in plasament, familii nevoiase sau copii proveniti din familii sarace, mame aflat in risc social, sau oameni cu deficiente de vedere. „Voluntar de profesie” este un program initiat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone Group la nivel mondial, sub denumirea de „World of Difference”.

Pana astazi, peste 1500 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 21 de tari. Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 14 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 600 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro si pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

(Visited 207 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment