Andra Andriuc – noul ambasador al Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 la Galway

Duminică, 19 august 2018 a avut loc în Piața Mare din Sibiu,  finala Concursului European Young Chef Award, o competiție organizată și promovată la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (#IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană.

Cu această ocazie, Consorțiul care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană a pregătit sibienilor și oaspeților un întreg program menit să scoată în evidență gastronomia locală:

Masters of Flames au gătit pe parcursul zilei doi tauri la proțap, carnea astfel pregătită având mare căutare la public, iar de la ora 13.00 a început Cupa Sibiului în Arta Culinară, un eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România.

Finala concursului European Young Chef Award a început de la ora 18.00. Cei patru finaliști au gătit preparate tradiționale reinterpretate:

• Rareș Moga a gătit pomana porcului de Bazna, inovația constând în sosul de pătrunjel cu usturoi confiat și mămăliga aromată cu parmezan și rozmarin.
• Constantin Fesan a pregătit tocăniță de mușchiuleț de porc cu ienupăr și piure gras de cartofi.
• Alin Mihai Costea a gătit tocăniță din mațe de miel cu sos de ardei copt cu miere și cidru de mere
• Andra Andriuc a pregătit păstrăv cu legume de sezon și icre de păstrăv.

Andra Andriuc a fost desemnată câștigătoare, urmând să reprezinte regiunea Sibiu la competiția europeană din Galway, Irlanda din luna noiembrie și fiind noul ambasador al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, alături de tinerii bucătari Alin Barabancea și Daniel Joarză, câștigători ai edițiilor precedente. Andra are 21 de ani, este studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu, a absolvit școala de bucătari a cunoscutului chef Adi Hădean și lucrează în prezent la Restaurantul Jules din Sibiu.

Juriul a fost format din specialiști recunoscuți și medaliați pe plan național și internațional: Lady Chef Cornelia Ghișoi, Maestrul Gheorghe Ciutacu și Chef Adrian Șișiu.

Seara s-a încheiat cu un concert susținut de trupa Subcarpați, în Piața Mare strângându-se mii de oameni care s-au bucurat de muzica acestora.

FOTO CREDIT: FOCUS SIBIU

(Visited 145 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment