Caravana Cancel Cancer ajunge anul acesta în 16 orase din România

Cum trece timpul, parcă a fost ieri. Astăzi vă scriu mult, pentru că este un material despre femei, sănătate și voluntariat.

Vă îndemn să vă luați ceașca cu cafea lângă voi și să citiți pe îndelete, până la capăt.

În weekend, Caravana Cancel Cancer inițiată de AVON și Kaufland România a fost prezentă la Mediaș. În jur de 100 de femei au beneficiat de consultații medicale gratuite și au spus din tot sufletul Cancel Cancer. Este al patrulea an în care două branduri responsabile și puternic implicate în campanii sociale își unesc forțele pentru o cauză nobilă: reducerea ratei mortalității cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

Un cabinet medical mobil, dotat cu ecograf de ultimă-oră, a ajuns și la Mediaș, între 31 iulie – 2 august, alături de o echipă de medici specialiști care au oferit consultații senologice gratuite femeilor. În cele trei zile, Andries Alexandra Ioana, radiologist de la Institutul oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca și Mihai Ranete, medic specialist radiolog la Institutul Clinic Fundeni, fondatorul Caravanei cu medici au ascultat, au consultat și au sfătuit aproape 100 de doamne curajoase din Mediaș.

Unitatea mobilă a fost amplasată în parcarea hipermarketului Kaufland, la fel cum se va întâmpla și în alte 15 orașe din România, în perioada următoare.

Am avut ocazia să fiu din nou voluntar. Nu doar în Caravana Cancel Cancer, ci și în online, scriind și aducând în atenția dumneavoastră acest subiect important, despre controlul mamar. Am stat aproape de femei cărora le era teamă de un control mamar, le-am dat un strop din curajul meu pentru a face acest pas și am dăruit din timpul meu tuturor celor care mi-au scris, indiferent de oră. Experiența a fost unică, mai ales în această perioadă, în plin context pandemic, când toată lumea se ferește, stă în casă, distanțându-se social.

Acum când capacitatea de funcționare a spitalelor este semnificativ redusă, Caravana Cancel Cancer a adus nu doar speranță, ci și încredere mai multă în medici, deoarece ,,reprezintă un manifest pentru sănatate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil, fiind o ințiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.”

În cele trei zile, în care Caravana Cancel Cancer a fost prezentă la Mediaș, au răspuns afirmativ și s-au alăturat pentru a fi voluntare: Bleiziffer Ecaterina Erica, Cristina Pustai, Hornar Laura și Teodora Sicoe.

Nu pot decât să fiu fericită pentru că au colaborat extraordinar, au sprijinit echipa Caravanei, au avut o atitudine pozitivă, au dat bonurile de ordine, le-au ajutat pe doamnele care au venit la control să completeze formulare, un chestionar medical și s-au asigurat că s-a păstrat distanța de 2 m între persoanele care așteaptă.

În primul oraș, primii voluntari alături de AVON, KAUFLAND, de medicii specialiști și de echipa formată din oameni minunați ai Caravanei Cancel Cancer au simțit ce înseamnă să faci bine și să te implici, atât cât poți, dăruind zâmbete, dincolo de mască. Ei sunt un exemplu și pentru alți voluntari care doresc să se implice în următoarele orașe în care caravana se va opri.

Bleiziffer Ecaterina Erica: ,,Numele meu e Kati, am 39 ani și până anul acesta nu am făcut nici un control mamar pentru că îmi era teamă de consultație, de rezultat, de multe altele. Anul acesta ,,Caravana Cancel Cancer inițiată de Avon în parteneriat cu Kaufland a sosit la Mediaș și mi-am luat inima în dinți pentru a merge la control.

Am rămas uimită și plăcut impresionată cât de repede a decurs totul, cât de bine era organizat (având în vedere situația actuală cu SARS Cov2) și cât de frumos s-a purtat medicul cu mine, explicându-mi pe înțelesul meu tot ce vroiam să știu. Îndemnul meu? Mergeți în orașele în care Caravana Cancel Cancer oprește pentru trei zile în parcarea Kaufland, faceți-vă programare și mergeți la control.”

Cristina Pustai: ,,Sunt recunoscătoare pentru prezența Caravanei Cancel Cancer la Mediaș. Am întâlnit aici profesionalism și foarte multă seriozitate. În vremuri în care grija pentru sănătatea noastră a primit valențe atât de neașteptate, vă îndemn pe toate să mergeți la un control. Află că ești bine și privește cu încredere în viitor. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această campanie, Avon și Kaufland, grupului de medici implicați, voluntarilor și fiecăreia dintre dumneavoastră în parte.”

Teodora Sicoe: ,,Am doar 16 ani si am fost voluntară în foarte multe locuri și la foarte multe festivaluri.

Femeile trebuie să meargă la un control mamar, pentru că nu știi niciodată când poți primi o palmă de la viață. Am văzut femei care ieșeau cu voucher de la medic să meargă să își facă mamografie. Sincer, nu îmi doresc să știu ce era în sufletul lor, dar era mai bine pentru ele, să stie din timp și să se trateze, decât să fie prea târziu.

Caravana Cancel Cancer mi-a oferit o nouă perspectivă a vieții. Noi, ca oameni, ar trebui să fim mai deschiși și să profităm de oportunități. Am fost făcută cu ou și cu oțet de unele dintre femei, pentru ca le-am deranjat cu întrebări, dar, am primit și îmbrățișări de la femei care nu mă cunoșteau și care îmi mulțumeau că am intrat în vorbă cu ele. Acele doamne au realizat că viața lor a luat-o pe un alt drum.

Vreau să mulțumesc echipei Caravanei Cancel Cancel pentru toate momentele petrecute împreună. Am avut multe de învățat de la ei. Mulțumesc AVON și Kaufland.”

Dar ce au simțit doamnele care ajuns la control?

Tatiana Albu: ,,Îmi face o deosebită plăcere și onoare să vă scriu despre Caravana Cancel Cancer. Trebuie să vă mărturisesc că aveam rețineri să merg la control. Noroc că am prietene pricepute (Antonela și Cristina) care mi-au arătat ce important este un control mamar. Am fost întâmpinată de o echipă politicoasă și de un medic super, care cu blândețe mi-a explicat rolul acestui control și mi l-a și efectuat. Am plecat de acolo mulțumită și fericită că sunt bine.”

Nicoleta Grigorescu: ,,Felicitări pentru tot ceea ce faceți! Doamnelor, învățați să vă prețuiți sănătatea !”

Delia Sămărtinean: ,,Mulțumesc Antonela. Prin intermediul tău, am aflat că se va afla la Mediaș, în acest weekend, Caravana Cancel Cancer. Am profitat de acest lucru și m-am dus și eu, pentru că îmi doream să fac un control de mult timp, dar am tot amânat. Recomand tuturor femeilor să-și facă timp pt ele, pt un control măcar o dată pe an, pentru a putea preveni din timp aceasta boala nemiloasă. Am întâlnit la Caravană, oameni primitori, o doctoriță profesionistă, care se vedea că pune mult suflet în ceea ce face, un spațiu frumos și curat amenajat, intim, în care te simți confortabil. Aveți curajul să mergeți dacă această Caravană se află în orașul dumneavoastră. Felicitări acestor voluntari implicați!”

Maria Beu: ,,Chestionarul completat înainte de consultație e diferit față de cel clasic. Cabinetul era curat, trei puncte de dezinfectare până la intrare, medic tânăr, atent la detalii, amabil și politicos. Mulțumesc celor care fac posibil altfel de consultații.”

Dobritan Lorincz Carmen: ,,Felicitări pentru ceea ce faceți. Voi veni și sper să prind un număr de ordine. Am reușit…mulțumesc frumos pentru această inițiativă. Cine știe cât timp mai trecea până să fac un control.”

Andreea Doboș: ,,Felicitări oameni minunați ❤️ cu siguranță voi participa la campania voastră. Mulțumesc tuturor celor implicați. Respect ? Mulțumesc că datorită vouă, oameni minunați, am făcut și eu consulația. Totul e ok. E prima dată când fac acest consult. Mulțumesc domnului Dr.Mihai Ranete pentru toate informațiile și pentru răbdare. Vă îmbrățisez oameni minunați.”

Emanuela Popianoș: ,,Am 45 de ani și sunt mamă, soție și terapeut. Motivul efectuării ecografiei mamare s-a datorat faptului că în jurul meu a crescut incidența cazurilor de Neo mamar, astfel, chiar dacă nu am prezentat nici un semn, nici un simptom, din sfera senologiei, mi-am așternut ca la fiecare început de an, acea listă de dorințe și efectuarea ecografiei mamare și/sau mamografia mamară. Dar, tot amânam, găsind motive nerealiste. Restul investigațiilor le efectuam, în ceea ce privește menținerea stării de sănătate, a mea și a familiei mele. Având grijă de noi, avem grijă de întreaga noastră familie.

Pe această cale, mulțumesc dragă Antonela Sofia Barbu, pentru Campania Caravanei Cancel Cancer, inițiată de AVON și KAUFLAND, promovată în mediul online și offline. Mulțumesc și doamnei Cristina Pustai Szikszai pentru implicarea benevolă în această campanie maraton. Mulțumesc întregii echipe de voluntari de la Mediaș.

Mulțumesc domnului doctor Mihai Ranete pentru toate informațiile oferite. După cum este și numele Campania Caravana CanceL CanceR, ne atrage atenția auditivă, ca un joc din logopedie, de dezvoltare a auzului fonematic, acea inversare și/sau înlocuire a ultimelor litere de la bază CANCE. Multumim pentru amplă campanie inițiată de AVON și KAUFLAND pentru ȘANSA dată prevenirii, pentru ȘANSA dată VIEȚII!

Dragi mămici, dragi doamne vă îndemn să efectuați ecografia mamară, chiar și în aceste vremuri pe care omenirea le traversează. Să nu lăsăm ca neefectuarea acestei investigații non-invazive, această ecografie făcută cu blândețe, cu explicații clare, cu indicații corecte, să ne bulverseze viața noastră ca femeie, mamă, soție, fiică și să ducă la un diagnostic dureros pentru noi, pentru întreaga familie, pentru mica comunitate în care noi profesăm.

În momentul în care am ajuns în parcarea magazinului Kaufland Mediaș, duminică 2 august 2020, am fost plăcut surprinsă de organizarea riguroasă a întregii activități a Caravanei Cancel Cancer. Se respectă toți parametrii de dezinfecție, este trasat circuitul corect pentru intrare și iesire, sunt materiale dezinfectante, este efectuată termometrizarea; în cazul in care doamnele se prezinta fără mască de protecție, aceasta va fi primită de la voluntarii Caravanei Cancel Cancer.

Chiar dacă este o campanie susținută de OAMENI implicați VOLUNTAR, TOTUL este tratat la un nivel foarte înalt de profesionalism.

Dragi femei, dragi mămici, faceți-vă timp pentru voi, pentru sănătatea dvs. Nu așteptați ca o mică investigație non-invazivă să devină o problemă foarte mare, nu numai pentru dvs, ci și pentru întreaga familie, care apoi necesită costuri foarte mari, atât financiare, cât și emoționale. Bulversează viața întregii mici comunități, din care facem parte.

Mulțumesc Caravanei Cancel Cancer , lanțului de magazine Kaufland, mulțumesc Antonela Sofia Barbu pentru încăpățanarea ta de a ne mobiliza pentru efectuarea acestei investigații.

Dragi mămici, dragi femei, faceți-vă timp pentru dumneavoastră, pentru sănătateadumneavoastră, pentru menținerea stării de sănătate, pentru fericirea familiei dumneavoastră și a comunității din care faceți parte. Sănătate multă tuturor!”

Dana Mihu: ,,Salutare. Sunt Dana, am 44 de ani. Am făcut o ecografie mamară, pe care o repet în fiecare an din propria-mi voință. Un control benefic pentru toată familia. Previne boala, tristețea, supărarea, durerea în familie.”

Anul acesta, proiectul se desfășoară în 3 etape: prima etapă se încheie la mijlocul lunii august, ce-a de-a doua etapă începe pe 18 august, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru 7 septembrie – 2 octombrie.

Peste 1500 de femei vor beneficia în 2020 de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar cazul în care este nevoie, de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraș).

Mai jos veți găsi prima hartă și localitățile în care urmează să mai oprească Caravana Cancel Cancer în această primă etapă.

Cele 16 orașe în care femeile beneficiază de ecografii mamare gratuite sunt: Mediaș (31 iulie-2 august), Deva (3 -5 august), Alba Iulia (6-8 august), Zalău (9 – 11 august), Carei (12 – 14 august), Câmpulung, Mioveni, Moreni, Târgoviște, Ploiești, Năvodari, Tecuci, Bârlad, Pașcani, Suceava, București.

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine ce se vor primi la începutul fiecărei zile, în limita a 30 de ecografii pe zi.

Contextul pandemic implică o serie de măsuri și reguli ale caravanei în privința normelor de igienă și de distanțare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat și se desfășoară conform următorului orar:

Ziua 1/oraș: 12:00-20:00

Ziua 2/oraș: 10:00-19:00

Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Ce spun inițatorii Caravanei Cancel Cancer despre proiect?

Cancel Cancer este despre ambiția și perseverența de a duce mai departe o inițiativă socială, despre a ne uni forțele și gândurile bune pentru a demonstra că implicarea poate schimba în roz orice statistici nefavorabile. Contextul pandemic este unul extrem de dificil pentru toată lumea, însă pentru persoanele care nu mai pot ajunge la un control medical, ori pentru persoanele a căror stare de sănătate depinde de posibilitatea realizării unui control medical la timp – situația este dramatică. Alături de Kaufland România, partenerul nostru, am decis că este esențial să continuăm caravana și anul acesta, luând însă în calcul cu o rigoare desăvârșită, toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirus”, spune Andreea Moldovan, General Manager Avon SEE

„Întreaga lume trece printr-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere în care trebuie să avem grijă de noi, de cei dragi dar și de comunitatea largă; în care purtarea unei măști de protecție și spălatul mâinilor reprezintă gesturi de prețuire a celor din jur iar implicarea companiilor este esențială pentru a traversa mai ușor aceste momente. Kaufland România a înțeles că acest an este despre sănătate înainte de toate. Suntem bucuroși că putem fi alături de Avon și în 2020 oferind consultații senologice gratuite în parcările magazinelor noastre din țară.” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR-Manager Kaufland România

Cancel Cancer reprezintă un manifest pentru sănatate, pentru un stil de viață sănătos și responsabil. Este o ințiativă ce își propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor și pentru a se concentra pe prevenție.

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate, cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân.

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a transforma prevenția într-un subiect uzual și firesc.

Voi fi alături de voi, îndemnându-vă în continuare să mergeți la control, fie în orașele în care Caravana Cancel Cancer va fi prezentă, fie într-un cabinet medical.

Ai auzit despre cancerul mamar că nu doare. În mintea ta sunt informații multe și îți dau o stare de neliniște. Ți-e teamă. Citești cărți sau pe internet, dar tot ești agitată. Roagă o prietenă curajoasă să meargă împreună cu tine la control. Contează să ai pe cineva drag alături !

Iar dacă nu ai o prietenă curajoasă, scrie-mi mie !

Nu mai amâna vizita la controlul mamar de rutină !

Dacă ai făcut deja acest pas și ai fost la control, poartă cu drag fundița roz și spune și altor femei despre ce ai simțit, așa cum au făcut câteva dintre doamnele din Mediaș.

Vă îmbrățișez și vă mulțumesc din suflet !

(Visited 888 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment