Tinerii bucătari participă la European Young Chef Award în Mediaș

Se anunță o sâmbătă cu gust de poveste la Hanul Greweln din Mediaș !

A mai rămas doar o zi până la preselecția celui mai tânăr bucătar care să prepare după retețe tradiționale din județul Sibiu, în cadrul Concursului European Young Chef Award, ediția 2018.

Evenimentul mult așteptat va avea loc, sâmbătă, 11 august, la Hanul Greweln și este organizat de către consorțiul care gestionează Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 alcătuit din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț Industrie și Agricultură, Universitatea Lucian Blaga și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

European Young Chef Award este un concurs promovat la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană.

Competiția are scopul de a selecta un tânăr bucătar care să reprezinte fiecare regiune la competiția europeană din Galway, Irlanda, între 25 și 27 noiembrie 2018.

Preselecția celor înscriși va avea loc în 11 august în Mediaș la Hanul Greweln. Fiecare dintre bucătari va pregăti câte un preparat tradițional, dar menținându-i specificul și ingredientele.

Finala concursului va avea loc la Sibiu în 19 august, în Piața Mare, începând cu ora 16.00,  evenimentul fiind deschis publicului larg. Bucătarii selectați în etapa din 11 august de la Mediaș vor prezenta rețeta lor reinterpretată a unui fel tradițional de mâncare.

Câștigătorul desemnat de juriul format din experți va deveni ambasadorul programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, acesta urmând să participe la faza europeană a European Young Chef Award din Irlanda.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment